Τσίπρας: Ολοήμερα σχολεία σε κάθε γωνιά – Δικαίωμα όλων η πρόσβαση στην Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/05/2017 - 12:40 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 09/05/2017 - 12:59

Ο Αλέξης Τσίπρας στο – «Πιστεύουμε στο δικαίωμα πρόσβασης όλων των Ελλήνων, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης, σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια Παιδεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός , στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο.

«Η Παιδεία πρέπει να είναι μια πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για τον τόπο. Είναι ένα δημόσιο αγαθό, που πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης» είπε ο πρωθυπουργός.

Επεκτείνεται από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα του σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, σε κάθε απομακρυσμένο χωριό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από το πιο ορεινό χωριό μέχρι το πιο απομακρυσμένο νησί τόνισε ο πρωθυπουργός.

Aνακοίνωσε ότι και φέτος τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν κανονικά τα σχολεία με όλα τα βιβλία και επάρκεια διδακτικού προσωπικού.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα νέα παιδιά σήμερα είναι και δείγμα προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι η Παιδεία είναι η «καλύτερη επένδυση για την πρόοδο, ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας».

«Κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κατακτηθεί βήμα βήμα ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας. Βασικός πυλώνας των μεταρρυθμίσεων η 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση σε βάθος τριετιας. Υποχρεωτικό νήπιο και προνηπιο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι κανένα παιδί από 4 ετών και άνω που θα μένει εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Yπ. Παιδείας: Περισσότεροι μαθητές στα ολοήμερα σχολεία

Loading...
  • europalso

    ideascentral