Προσλήψεις αναπληρωτών: Οι κρίσιμες ημερομηνίες και οι λεπτομέρειες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/08/2017 - 09:05 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με  πληροφόρηση που είχαμε από αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας:

Των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια & Δημήτρη Παπαευθυμίου

Την Παρασκευή 25/08 ή στην χειρότερη περίπτωση τη Δευτέρα 28 Αυγούστου θ ανακοινωθούν οι υποψηφίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και με 5ήμερη προθεσμία θα κληθούν να δηλώσουν περιοχές προτίμησης. Οι εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης είναι ήδη έτοιμοι, ενώ οι της Β/θμιας θα είναι έτοιμοι την Παρασκευή 25/08.

Το Α.Σ.Ε.Π. έχει ήδη αποστείλει στις Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου(για Ε.Ε.Π.), Αττικής(για Ε.Ε.Π.) τις απαντήσεις επί των ενστάσεων των αναπληρωτών, ενώ για τις Π.Δ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης και Κρήτης πολύ σύντομα θα υπάρξουν και εκεί αποστολές επί των ενστάσεων από το Α.Σ.Ε.Π.

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου πιστεύεται πως θα υπάρξουν σε ένα μεγάλο ποσοστό(70% για εκπαιδευτικούς, ίσως και το σύνολο για Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.) αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Άδεια μητρότητας και ασθενείας τέκνου στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς.

Όλα τα Προγράμματα ΕΣΠΑ και τα ΠΕΠ(Τα ΠΕΠ της Στερεάς Ελλάδας αποτελούν εκκρεμότητα η οποία σύντομα θα διευθετηθεί) είναι έτοιμα, έτσι θα υπάρξουν προσλήψεις και για Παράλληλη Στήριξη(60% την πρώτη φάση και 40% τη δεύτερη), αλλά και για Συνοδούς Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές την παραπάνω ημερομηνία Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου.

Από το Πρόγραμμα της εξατομικευμένης θα διατεθούν φέτος πάνω από 6.000 πιστώσεις για αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τμήματα Ένταξης.

Οι προσλήψεις από το Πρόγραμμα της εξειδικευμένης(Παράλληλη Στήριξη) Θα είναι κατά τι περισσότερες από τις περσινές, δεν θα φτάσουν όμως να καλύψουν το σύνολο των αιτημάτων, τα οποία υπολογίζονται φέτος να είναι πάνω από τις 6.000.

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων που ιδρύθηκαν φέτος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου, αν και είναι αρμοδιότητα των Δήμων η λειτουργία τους, πλην του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Γλυφάδας.

Το Υπουργείο επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιλύεται το πρόβλημα της Παιδαγωγικής Επάρκειας για όλους(και για το Ε.Β.Π.) στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. απέστειλε έγγραφο στις Π.Δ.Ε. πριν 10 ημέρες, με το οποίο τις καλεί να έχουν την εποπτεία της διαδικασίας των μεταφορών των μαθητών, οι οποίες μεταφορές ως γνωστόν είναι αρμοδιότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Πίνακες και αιτήσεις αναπληρωτών 2017: Ημερομηνίες – Όλα τα τελευταία νέα

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral