Κινητοποίηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/05/2017 - 20:22 | Author: Newsroom

Κινητοποίση για να δωθεί το : Οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού και Βιολογικού καθώς και οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ στα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποίησαν ταυτόχρονα κινητοποίηση  στα κτήρια της Πρυτανείας σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο με σκοπό την άμεση καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές που το δικαιούνται και δεν έχει ακόμα κατατεθεί!

(φωτό cretalive.gr )

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού, Υποδομών και Ανάπτυξης κ Παναγιώτη Τσακαλίδη ο οποίος τόνισε ότι η χρηματοδότηση από το υπουργείο έχει μειωθεί στο μισό τα τελευταία χρονιά με συνεπεία να υπάρχουν δυσκολίες στην λειτουργία του ενώ απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το τι θα γίνει τελικά με το , αποδίδοντας το πρόβλημα σε γραφειοκρατικούς λόγους, λέγοντας τέλος οτι για την εξέλιξη του θέματος η πρυτανεία θα βγάλει σχετική ανακοίνωση .

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι και οι επιτροπές αγώνα:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι διοικήσεις των σχολών μας προσθέτουν άλλο ένα ακόμα εμπόδιο στο δικαίωμα μας στη μόρφωση. Με την ευθύνη της πολιτικής των παραπάνω από την αρχή της χρονιάς δεν έχει καταβληθεί ακόμα το των 1000 ευρώ, στους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή πάνω από 5000 φοιτητές να είναι στον αέρα! Συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, 630 φοιτητές στο Ρέθυμνο και 400 στο Ηράκλειο έχουν κάνει αίτηση και ακόμα περιμένουν να καταβληθεί το επίδομα, ενώ οι αιτήσεις συνεχίζονται. Πρόκειται για φοιτητές με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που βλέπουν ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα ως προϋπόθεση για να μπορέσουν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, που την στιγμή που υπάρχει αυτή η εξέλιξη αδυνατούν να αναταπεξέλθουν σε πάγια έξοδά τους.

Το θέμα δεν είναι «γραφειοκρατικό», όπως λέει το Υπουργείο. Όταν πρόκειται για τα κέρδη των μονοπωλίων τα προβλήματα τους τα λύνουν κατευθείαν! Ενώ όταν πρόκειται για τις ανάγκες μας τότε μπαίνουν χίλια εμπόδια!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι διοικήσεις των σχολών μας έχουν τεράστιες ευθύνες! Είναι η δική τους πολιτική που ενισχύει  την υποχρηματοδότηση και την αυτονομία στις σχολές και τις εστίες και φτάνει μέχρι και στο σημείο να «παγώνει» το επίδομα που έχουν ανάγκη χιλιάδες φοιτητές για να σπουδάσουν σήμερα!

Δεν ανεχόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση χιλιάδων φοιτητών να είναι στον αέρα!

Να δοθεί τώρα το στεγαστικό επίδομα σε όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη»!

Καθυστέρηση στη καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος

Loading...
  • europalso

    ideascentral