ΟΠΕΚΑ: «Μπλόκο» στη β´ δόση 2018 για το επίδομα παιδιού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/05/2018 - 18:12 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

– Σοβαρά ζητήματα έχουν προκύψει για την καταβολή της β΄ δόσης του που βάση σχεδιασμού θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος του μήνα Μαΐου. Το πρόβλημα εντοπίζεται στη διασταύρωση στοιχείων αφού καθυστέρησε η έναρξη υποβολής του νέου για το παιδιού σε συνάρτηση και με τις φορολογικές δηλώσεις αφού για να γίνει ο υπολογισμός και ο συμψηφισμός με τα ποσά που δόθηκαν θα πρέπει να υπάρχουν τα εκκαθαριστικά.

Στόχος του ΟΠΕΚΑ ήταν η διαδικασία να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό έτσι ώστε στη β’ καταβολή της δόσης της συγκεκριμένης παροχής, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαϊου, να έχει εκκαθαριστεί η πρώτη «φουρνιά» καινούργιων αιτήσεων. Κάτι όμως που δεν έχει γίνει ακόμη και σήμερα 2 Μαΐου.

Το νέο επίδομα παιδιού ξεκίνησε να καταβάλλεται από τις 29 Μαρτίου, όταν και δόθηκε η α΄ δόση σε 727.265 οικογένειες. Νούμερο που θα απέχει πολύ από αυτούς που θα πληρωθούν την β΄δόση. Οι δικαιούχοι της α΄δόσης όπως είναι γνωστό, προέκυψαν με βάση όσους είχαν επιλεχθεί πέρσι για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, τα οποία αντικατέστησε φέτος, το επίδομα παιδιού.

Αν καθυστερήσει και άλλο η έναρξη υποβολής των νέων και δεν προστρέξουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν δηλώσεις και (εφόσον ανοίξει άμεσα), υπάρχει ο κίνδυνος να πληρωθούν ακόμη και κάτω των 200.000 δικαιούχων. Όσοι ολοκληρώσουν την υποβολή μετά την «κρίσιμη» αλλά άγνωστη ημερομηνία υπολογισμού των εκκαθαρισμένων , θα αναμένουν να πληρωθούν τον Ιούλιο μαζί με την γ΄δόση κάτι που σημαίνει οτι οικογένειες που έχουν πρακτική ανάγκη ίσως στερηθούν και τα προς το ζην.

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων

Loading...
  • europalso

    ideascentral