Προσλήψεις συμβασιούχων 2017: Η συμφωνία με τους θεσμούς – Τι θα γίνει στην Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/05/2017 - 01:04 | Author: Newsroom

Προσλήψεις και ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέσω . Την παραμονή 47.584 συμβασιούχων του Δημοσίου προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.  Από το πλαφόν εξαιρούνται συμβασιούχοι σε προσφυγικές υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου.

Ενας μεγάλος κύκλος, που αφορά περίπου 48 χιλιάδες ορισμένου χρόνου στον δημόσιο τομέα και τη διαδικασία ένταξης ή επανένταξης σε υπουργεία και άλλες θέσεις της δημόσιας διοίκησης υπό το «βλέμμα» του ΑΣΕΠ, έκλεισε χθες με θετικό τρόπο ύστερα από πολύμηνες και αθόρυβες διαπραγματεύσεις μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αρμόδιου υπουργείου αλλά και των θεσμών οι συμβασιούχοι αυτοί φτάνουν τους 47.584 κατά μέσον όρο μέσα στο 2016 και με βάση τις εποχικές διακυμάνσεις.

Υστερα δε από τη διαβούλευση με τους εταίρους συμφωνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το Έθνος ότι με νέα νομοθετική ρύθμιση θα σφραγιστεί ο Οδικός Χάρτης για το 2017 και 2018, όπου πυξίδα για τον αριθμό των συμβασιούχων θα είναι ο μέσος όρος του 2016 – δηλαδή οι περίπου 48 χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα.

Για τις δε συμβάσεις που λήγουν, ήτοι το σύνολο των ενδιαφερομένων, η στελέχωση θα γίνεται με βάση τους υπάρχοντες νόμους, η πρόσληψη ή η ανανέωση θα ακολουθεί τους κανόνες και τους διαγωνισμούς της Ανεξάρτητης Αρχής, δηλαδή του ΑΣΕΠ, και στον νόμο που θα ψηφιστεί τον Σεπτέμβρη για τους συμβασιούχους θα τονίζεται η φράση «μέσω ΑΣΕΠ και από διαφανή ανταγωνιστική διαδικασία».

Οι γνωρίζοντες παραπέμπουν σε μια ανοιχτή διαδικασία, όπου θα μπορούν άπαντες να υποβάλουν αιτήσεις. Στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης τα οποία είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους αντίστοιχους πυρήνες του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζουν ότι ο ίδιος «Οδικός Χάρτης» θα εφαρμόζεται και για τις συμβάσεις που έχουν λάβει παρατάσεις

Δεύτερον εξασφάλισε την εξαίρεση επίσης για τους συμβασιούχους που έχουν προσφύγει δικαστικά για τη μονιμοποίησή τους και έτσι δεν θα υπολογίζονται στις προσλήψεις με τον κανόνα του 1 προς 3 που ίσχυε και θα ισχύσει και για το 2017 – κυρίως για τους κρίσιμους τομείς της Υγείας, της κ.ά.

Μονιμοποίηση των 30.000 συμβασιούχων στο Δημόσιο

Loading...
  • europalso

    ideascentral