ΠΕΑΔ: Να διευκολυνθούν οι Αναπληρωτές ενόψει των προσλήψεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/09/2017 - 10:24 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΠΕΑΔ – Η Π.Ε.Α.Δ. εκπροσωπώντας θεσμικά τους όλων των ειδικοτήτων, στην προσπάθειά της να υπάρχει διευκόλυνση των συναδέλφων αναπληρωτών κατά τη διαδικασία παρουσίας και ανάληψης υπηρεσίας στις κατά τόπους Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης, επαναφέρει το θέμα, καλώντας το Υπουργείο και κάθε αρμόδιο να λάβει υπόψη τις εξής προτάσεις:

1.Το δικαίωμα ηλεκτρονικής καταρχήν αποδοχής της ούτως ώστε να διεκπεραιώνεται αβίαστα η μετακίνηση όσων θα κληθούν να βρεθούν σε περιοχές μακριά από τους τόπους μόνιμης διαμονής, δεδομένου ότι μπορεί η μεν προϋπηρεσία να υπολογίζεται για όλους από την πρώτη μέρα, η μισθοδοσία όμως από την ημέρα φυσικής παρουσίας στις Δ/νσεις.

2.Προσεκτική τήρηση στους όρους τοποθέτησης των συναδέλφων από τα ΠΥΣΔΕ στις σχολικές μονάδες με σεβασμό στο γράμμα, αλλά και στο πνεύμα της κείμενης νομοθεσίας και των σχετικών εγκυκλίων.

3.Να υπάρχει μέριμνα για επιδότηση ενοικίου, σε συνεργασία με τους Δήμους, δεδομένου ότι έχει παρατηρηθεί γενικά, αλλά ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, το κόστος ενοικίασης να έχει εξελιχθεί σε δυσβάστακτο οικονομικό βάρος.

4.Να σταματήσει η υποχρέωση για την προσκόμιση σε ετήσια βάση πιστοποιητικών παθολόγου και ψυχιάτρου τη στιγμή μάλιστα που οι μόνιμοι συνάδελφοι δεν υπόκεινται σε παρόμοια δέσμευση, ενώ οι διαδικασίες για την απόκτηση των βεβαιώσεων αυτών είναι και χρονοβόρα αλλά και κοστοβόρα στην περίπτωση που λαμβάνονται από ιδιώτες γιατρούς.

Προσλήψεις αναπληρωτών 2017: Σήμερα οι πίνακες

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral