Γαβρόγλου: Θέτουμε διαρκώς στους θεσμούς το ζήτημα των προσλήψεων μονίμων εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/03/2018 - 16:12 | Author: Newsroom

Είναι η βασική μας προτεραιότητα το θέμα το των μόνιμων καθώς δεν μπορεί να βασιστεί η Εκπαίδευση σε τόσο μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών, αν και οι άνθρωποι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, εντούτοις οι προσλήψεις είναι απαραίτητες και πρέπει να γίνουν και για λόγους εκπαιδευτικούς και για λόγους κοινωνικούς επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας νωρίτερα Στο Κόκκινο.

Ο υπουργός εξήγησε στον Κώστα Σαββόπουλο ότι το ζήτημα «Το θέσαμε ξανά στους θεσμούς την περασμένη εβδομάδα, ότι πρέπει να υπάρχει σαφέστατη δέσμευση για εκπαιδευτικών για τρία χρόνια. Έχουμε κάνει μελέτες οι οποίες είναι πολύ πειστικές και ελπίζουμε να έχουμε και δέσμευση επί της ουσίας σίγουρα για όταν θα τελειώσει η επιτροπεία. Η δική μας επιδίωξη είναι να έχουμε τη δέσμευση πριν τελειώσει η επιτροπεία τον Αύγουστο».

Ο σημείωσε ότι βρίσκουν ευήκοα ώτα  αφού οι μελέτες του υπουργείου Παιδείας είναι στοιχειοθετημένες και αποδεικνύουν τις ανάγκες κάθε περιοχής, πόσα είναι τα κενά, ποιοι συνταξιοδοτήθηκαν αλλά και του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας των εκπαιδευτικών, εντούτοις το ζήτημα είναι δημοσιονομικό και προσπαθούμε να λύσουμε με όλο μας το είναι και να κορυφωθούν οι προσλήψεις σε βάθος τριετίας.

Από πουθενά δεν προκύπτει απόλυση εκπαιδευτικών

Για τους συμβασιούχους καθηγητές έχουμε δεσμευτεί ότι θα βρεθεί λύση, τόνισε ο κ. υπουργός και εξήγησε ότι δεν θα γίνει μείωση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών και δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο. Ας περιμένουν, όσοι ασκούν κριτική ως τις 15 Μαρτίου, που θα βγει ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών, επισήμανε ο .

Loading...
  • europalso

    ideascentral