Αναπληρωτές: Τα τελευταία νέα για μισθολογική εξέλιξη, αφαίρεση περιοχών, υπερωρίες σε ολιγοθέσια, ΖΕΠ και ΔΥΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/11/2017 - 12:21 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Πανελλήνιος Σύλλογος και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών ΠΕ – Από την επαφή του Συλλόγου, Δευτέρα 6/11, με το Υπουργείο έγινε συνάντηση με αρμόδιους φορείς για τα παρακάτω θέματα:

Αφαίρεση περιοχών

Ζητήσαμε να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να αφαιρεσουν περιοχές προτίμησης καθώς έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων. Αποδέχτηκαν το αίτημά μας το οποίο και θα δρομολογηθεί κατά πάσα πιθανότητα πριν τα Χριστούγεννα.

εξέλιξη

Μετά από συνεννόηση με το συνάδελφο Λάμπρο Σιδερά, καταθέσαμε έγγραφο σχετικά με τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών η οποία έχει παγώσει από 31/12/2015. Μας απάντησαν ότι λογιζόμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και γι αυτό το λόγο ακολουθούμε κι εμείς την μισθολογική εξέλιξη των μόνιμων συναδέλφων μας. Απαντήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να μην λογιζόμαστε δημόσιοι υπάλληλοι στα δικαιώματα (π.χ. άδειες), ενώ στις υποχρεώσεις να ακολουθούμε αυτές των μόνιμων. Μας απάντησαν ότι τα θέματα αδειών έχουν να κάνουν με το Υπουργείο εργασίας και ακολουθούν τη σχέση της σύμβασης. Ζητήσαμε έγγραφη απάντηση επί των παραπάνω.

σε ολιγοθέσια σχολεία

Όπως έχουμε ενημερώσει παλαιότερα κανονικά θα πληρωθούν οι υπερωρίες των αναπληρωτών σε ολιγοθέσια σχολεία που προσλήφθηκαν μέσω .

Υπερωρίες Νηπιαγωγών με τέκνο κάτω των 2 ετών

Μετά από αιτήματα που δεχτήκαμε από συναδέλφους νηπιαγωγούς, οι οποίοι δικαιούνται μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες αλλά δεν υπάρχει εκπαιδευτικός στη σχολική μονάδα ώστε να αναλάβει υπερωριακά αυτές τις ώρες των συναδέλφων και αναγκάζονται να τις κάνουν οι ίδιοι, ζητήσαμε να τις πληρωθούν ως υπερωρίες. Το αίτημα μας έγινε αποδεκτό και θα δρομολογηθεί άμεσα.

από άδειες άνευ αποδοχών

Οι άδειες άνευ αποδοχών ξεπερνούν τις 1000 σε α/βάθμια και β/βάθμια και αναμένουμε από τα συναρμόδια υπουργεία να εγκρίνουν τον αριθμό αυτών που θα διατεθούν για προσλήψεις. Στη συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες θα γίνει η κατανομή σε α/βάθμια και β/βάθμια.

Εκτός των παραπάνω οι πιστώσεις για προσλήψεις γενικής, ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Τέλος, για τις προσλήψεις ΖΕΠ ανά περιφερειακή διεύθυνση ενημερωθείτε από τη σημερινή μας ανακοίνωση (διαβάστε εδω).

Η ΚΥΑ (Κοινη Υπουργική Απόφαση) βρίσκεται ακόμη στο Υπουργείο οικονομικών και αναμένεται σύντομα να εκδοθεί. Οι συνολικές πιστώσεις είναι 112. Οι 34 αφορούν υποστήριξη μαθητών προσχολικής εκπαίδευσης, οι 54 υποστήριξη μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης και οι 24 β/βαθμιας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral