Τι είπε ο Κώστας Γαβρόγλου για τα μουσικά, τα καλλιτεχνικά σχολεία και τα κενά τους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/11/2017 - 09:46 | Author: Newsroom

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου απαντώντας σε Eπίκαιρη Ερώτηση του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ.Γεωργίου Βαρεμένου με θέμα: «Λειτουργικά κενά στο Αγρινίου», είπε:

"Ο θεσμός και των μουσικών σχολείων αλλά και των , ειναι ένας θεσμός που πρέπει να αναβαθμιστεί. Αναβάθμιση σημαίνει και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων σχολείων αλλά και προφανώς δημιουργία νέων σχολείων γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην κοινωνία μας για τέτοια σχολεια. Φέτος έχουμε ιδρύση κάποια καινούργια, μελετάμε την ίδρυση περισσότερων του χρόνου.

«Αν δεν στελεχωθούν όπως ορθά επισημαίνετε αυτοϋπονομεύεται και η δική μας διάθεση για να λειτουργήσουν αυτά τα σχολεία επί της ουσίας.» Ο Υπουργός μεταξύ των άλλων τόνισε ότι τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία δεν είναι προβλέψιμα λόγω πολλών έκτακτων καταστάσεων που προκύπτουν. « Και επίσης έχουμε μια τεράστια δυσκολία διότι τα χρήματα γι’ αυτές τις προσλήψεις δεν προέρχονται μόνο από τον τακτικό προϋπολογισμό – αυτά που προέρχονται από τον τακτικό τα έχουμε εξαντλήσει – αλλά είναι από το ΕΣΠΑ από το ΠΔΕ και γι αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην κατανομή του προσωπικού και των πιστώσεων» δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου. Παράλληλα πρόσθεσε ότι «κάθε εβδομάδα προσλαμβάνουμε και πρόσθετα άτομα και ορισμένους ωρομίσθιους ειδικά για τέτοια θέματα όπως είναι τα μουσικά όργανα…και προσπαθούμε να συμπληρώσουμε οποιοδήποτε ».

Δείτε το Βίντεο με τις απαντήσεις του Κώστα Γαβρόγλου

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral