Προσλήψεις αναπληρωτών και έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/09/2016 - 12:59 | Author: Newsroom

Υπηρεσιακές μεταβολές – και έναρξη νέας σχολικής χρονιάς Ενημέρωση από Δ. Μπράτη

Η φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή – όπου οι πρώτες έγιναν στις 27 του Σεπτέμβρη – αλλά και με όλες τις προηγούμενες των τελευταίων χρόνων διαφέρει σημαντικά και είναι πολύ καλύτερη ως προς την έγκαιρη πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών και την κάλυψη των κενών στα σχολεία της ΠΕ.

Κι αυτό γιατί έγιναν έγκαιρα οι αποσπάσεις της α' και της β' φάσης – η α' έγινε 3 Αυγούστου όταν συνήθως γινόταν 31 Αυγούστου – και πριν την έναρξη των μαθημάτων οι προσλήψεις αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής.

Μάλιστα για πρώτη φορά έγιναν πρώτα οι προσλήψεις ειδικής,όπως προβλέπει η νομοθεσία, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Ταυτόχρονα η α' φάση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων -κάτι που για χρόνια ήταν ζητούμενο – κι αυτό είναι πολύ θετικό γιατί έτσι και τα κενά καλύπτονται έγκαιρα και οι αδικίες μεταξύ των αναπληρωτών περιορίζονται.
Όλα αυτά σίγουρα αποτελούν θετική εξέλιξη και αποδεικνύεται πως με στοιχειώδη οργάνωση και σχέδιο μπορούν όλα να γίνουν στην ώρα τους.Και μπορεί να υλοποιηθεί η θέση του κλάδου όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές να ολοκληρώνονται τον Ιούνιο.
Φυσικά τα προβλήματα παραμένουν.

Τα κενά είναι ακόμη χιλιάδες και πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Όμως έγινε ένα θετικό βήμα και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral