Περίεργα συμβάντα στη δημοσία διαβούλευση: Μη απάντηση του υπουργού σε αναφορά βουλευτή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/08/2016 - 15:47 | Author: Newsroom

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ-ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα το ψήφισμα μερίδας που επισημαίνουν περίεργα συμβάντα στη δημόσια διαβούλευση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή. Ειδικότερα οι συνάδερφοι εγκαλούν το Υπουργείο γιατί στη διαβούλευση έχουν αναρτηθεί μόνο 642 σχόλια ενώ τα σχόλια που κατατέθηκαν ήταν 1496 . Για περισσότερες λεπτομέρειες βλέπε https://secure.avaaz.org/el/petition/Voyleytes_Diasfalisi_sostis_diadikasias_tis_dimosias_diavoyleysis/?pv=0

Aκόμα άσχημη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ανανέωση των σχολίων έχει διακοπεί εδώ και κάποιες ημέρες. Το τελευταίο σχόλιο που δημοσιεύτηκε ήταν στις 12 Αυγούστου το απόγευμα. Από τότε μέχρι σήμερα 16 Αυγούστου, μεσημέρι, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανανέωση.

Επίσης, σύμφωνα με τη νομοθεσία ο υπουργός είναι υποχρεωμένος να απαντά στις αναφορές των βουλευτών μέσα σε χρονικό διάστημα 25 ημερών. Στις 7/7/2016 κατατέθηκε αναφορά βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων για το θέμα που προέκυψε με την παιδαγωγική κατάρτιση των δασκάλων ΠΕ71 του Μακεδονίας. Παρότι έχουν περάσει 40 ημέρες από την ημέρα κατάθεσης της αναφοράς, το Υπουργείο παραβιάζοντας την υποχρέωση του να συμμορφωθεί με τα χρονικά όρια που επιτάσσει η νομοθεσία , ουδεμία απάντηση έχει δώσει στον βουλευτή. Τουλάχιστον στο site της βουλής , όπου έπρεπε να καταγραφεί η απάντηση, δεν έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ71

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral