Εγκύκλιος για προσλήψεις αναπληρωτών σε προσφυγικές δομές, ΖΕΠ, ειδικοτήτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/09/2016 - 17:00 | Author: Newsroom

Εγκύκλιος για σε προσφυγικές δομές -προσλήψεις για ΖΕΠ- προσλήψεις ειδικοτήτων

Ενημέρωση από Δ. Μπράτη

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα πριν λίγο αύριο θα εκδοθεί η εγκύκλιος,προκειμένου να δηλώσουν οι υποψήφιοι αναπληρωτές που είναι ήδη στους πίνακες αν επιθυμούν να εργασθούν σε προσφυγικές δομές. Οι θα γίνουν με βάση τη σειρά που υπάρχει στους αναρτημένους πίνακες.Οι εγκεκριμένες πιστώσεις είναι περίπου 400 για δασκάλους-νηπιαγωγούς κι έχουν ζητηθεί και 200 για ειδικότητες με άλλο τεχνικό δελτίο που ακόμα δεν έχει εγκριθεί.Οι πιστώσεις για ΖΕΠ είναι περίπου 400 και αφορούν,όπως πάντα,μόνο δασκάλους. Οι θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Σήμερα δεν θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων στην ΠΕ.Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσω.

Ενημερωση απο ΠΑΣΑΔ

Την επόμενη εβδομάδα 450 περίπου δάσκαλοι θα προσληφθούν στα τμήματα που λειτουργούσαν κυρίως και πέρυσι.
Οι υπόλοιπες 350 πιστώσεις θ’ αφορούν τα φροντιστηριακά τμήματα και όπως πληροφορηθήκαμε, στην Υ.Α. αυτών θα περιέχονται και οι δομές. Αυτό σημαίνει πως πιθανόν από τις πιστώσεις αυτές θα προσληφθούν και νηπιαγωγοί, μας ενημέρωσαν για 50 περίπου, χωρίς κάποιος να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να μας πει αν θα προστεθούν κι άλλες ειδικότητες.
Ζητήθηκε να γίνουν 600 προσλήψεις με το σκεπτικό πως δεν ξέρουμε πότε και αν θα λειτουργήσει το πρόγραμμα για τους πρόσφυγες αλλά μας είπαν πως 350 πιστώσεις θα κρατηθούν μέχρι νεωτέρας! Ζητώντας να μάθουμε τον λόγο για την αλλαγή στον σχεδιασμό, δεν πήραμε καμία απάντηση.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, αν αυτό υπάρχει και έχει ενιαία πλέον μορφή, εκφράσαμε την έντονη αντίθεσή μας, στο να χρησιμοποιούνται τα σχολεία μετά τη λήξη των μαθημάτων για το πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων. Είναι πέρα από αυτό που λέμε «παιδαγωγικά ορθό», πέρα από τα διεθνή πρότυπα, γκετοποιεί τα παιδιά, εκθέτει εκπαιδευτικούς και πρόσφυγες στοχοποιώντας τους και αφήνοντας τους ευάλωτους σε κάθε μορφής αντίδραση.

Ας το λάβουν υπόψη τους μιας και «κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν»!

ΠΑΣΑΔ

Loading...
  • europalso

    ideascentral