Αιτήσεις αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Όλα τα νέα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/08/2017 - 10:38 | Author: Newsroom

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης στο Υπουργείο Παιδείας εν όψει των προγραμματισμένων .

Η ένωση συναντήθηκε με στελέχη της πολιτικής ηγεσίας π.χ. τον Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού, κ. Θ. Κοτσυφάκη, τον κ. Ν. Κορδή ως εκπρόσωπο των αιρετών στο ΚΥΣΔΕ, αλλά και με τα υψηλόβαθμα στελέχη των διοικητικών υπηρεσιών των τμημάτων που είναι αρμόδια για τις προσλήψεις.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση – ενημέρωση για τις προσλήψεις των :

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Θέμα: «Προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολ. έτος 2017-2018»

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο προκειμένου να λάβει επίσημη ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσλήψεων εκπροσωπώντας τους αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι για άλλη μια χρονιά θα κληθούν να στελεχώσουν τα δημόσια σχολεία της β/θμιας σε όλη τη χώρα.

Το Δ.Σ. συναντήθηκε με στελέχη της πολιτικής ηγεσίας π.χ. τον Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού, κ. Θ. Κοτσυφάκη, τον κ. Ν. Κορδή ως εκπρόσωπο των αιρετών στο ΚΥΣΔΕ, αλλά και με τα υψηλόβαθμα στελέχη των διοικητικών υπηρεσιών των τμημάτων που
είναι αρμόδια για τις προσλήψεις.

Από τις σημερινές επαφές προέκυψαν τα εξής:

1. Όσον αφορά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων, αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας, καθώς το Υπουργείο διευκρίνισε ότι είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ. Αμέσως θα ξεκινήσει και η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων περιοχών προτίμησης.

2. Η τελική επικαιροποίηση των κενών θα γίνει στις 4/9 και βάσει αυτής θα επακολουθήσει η α’ φάση προσλήψεων.

3. Οι προσλήψεις (α’ φάση) είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ούτως ώστε όσοι προσληφθούν να είναι τοποθετημένοι στα σχολεία την 1η μέρα έναρξης των μαθημάτων, στις 11/9

4. Στην α’ φάση έχει υπάρξει σχεδιασμός να πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των προσλήψεων. Η Π.Ε.Α.Δ. ζήτησε από τους αρμόδιους να ενσωματωθούν σε αυτή τη φάση με αντιπροσωπευτικό τρόπο τα κενά τόσο των αστικών όσο και των ημιαστικών και απομακρυσμένων περιοχών, καθώς παρατηρείται συχνά οι συνάδελφοι με καλή σειρά στον πίνακα να βρίσκονται πολύ μακριά από τους τόπους μόνιμης διαμονής τους σε αντίθεση με αυτούς που προσλαμβάνονται σε επόμενη φάση.

5. Λάβαμε τη δέσμευση ότι (όπως πρέπει να συμβαίνει και συμβαίνει συνήθως στην α/θμια) θα κληθεί πρώτα η ειδική και την ίδια μέρα η γενική αγωγή για λόγους ισονομίας.

Ως Π.Ε.Α.Δ ευχόμαστε σύντομα να τερματιστεί η εργασιακή μας ομηρεία με μόνιμους διορισμούς και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους συναδέλφους για τον σκοπό αυτό.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral