Ξεκίνησε ο υπολογισμός του φετινού ΕΝΦΙΑ – Οι αλλαγές που έγιναν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/08/2018 - 16:51 | Author: Newsroom

Με μια μικρή δόση αγωνίας περιμένουν στο υπουργείο Οικονομικών την έκδοση των φετινών εκκαθαριστικών σημειωμάτων του . Από αυτήν θα κριθεί αν οι αρχικοί υπολογισμοί και ανακοινώσεις που είχαν κάνει για την επίδραση των νέων πάνω στον ΕΝΦΙΑ ήταν σωστοί.

Από την αρχή της εβδομάδας οι ειδικοί της πληροφορικής ξεκίνησαν να υπολογίζουν τον φόρο και να εκδίδουν ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες αλλά και τις αλλαγές που έγιναν στον υπολογισμό του φετινού ΕΝΦΙΑ οι οποίες είχαν σαν στόχο να ακυρώσουν τις επιβαρύνσεις για τις λαϊκές περιοχές αλλά και τους κατέχοντας χαμηλής αξίας ακίνητη περιουσία.

Το όλο εγχείρημα της εκκαθάρισης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Κυριακή 27 Αυγούστου και στη συνέχεια, εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει σταδιακά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στην ατομική μερίδα που διαθέτει κάθε φορολογούμενος στο . Ο φόρος θα εξοφληθεί και φέτος σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την πέμπτη και τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2019.

Οι αλλαγές που έγιναν στον φετινό είναι οι εξής:

– Θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης που ανακοινώθηκαν στα μέσα Ιουνίου.

– Διευρύνθηκε το άνω όριο του πρώτου κλιμακίου του κύριου φόρου από τα 500 στα 550 ευρώ.

– Διευρύνθηκε το όριο του τρίτου κλιμακίου από τα 1.000 στα 1.050 ευρώ.

 

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral