Ζάκυνθος : «Λουκέτο» σε 4 νηπιαγωγεία και υποβάθμιση δημοτικού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/06/2016 - 09:54 | Author: Newsroom

“Λουκέτο” και με τη βούλα της πολιτείας μπαίνει για μια ακόμη χρονιά σε τέσσερα νηπιαγωγεία του νησιού μας, των οποίων η λειτουργία είχε εδώ και πολλά χρόνια ανασταλεί, καθώς δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των νηπίων, ενώ την ίδια στιγμή υποβαθμίζεται ένα δημοτικό σχολείο.

Και, μαζί με όλα αυτά, προσθέστε και την ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή των νηπιαγωγείων, σε βαθμό που, για πολλά από αυτά, λόγω και του ασφυκτικού πλαισίου λειτουργίας τους (πολλοί μαθητές σε μικρή σχολική αίθουσα).
Έτσι, λοιπόν, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η οποία έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και αφορά “Ιδρύσεις, Προαγωγές Υποβιβασμοί, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων”, καταργούνται οριστικά τα νηπιαγωγεία των Ορθονιών, της Αναφωνήτριας και των Μαριών και του Λαγοπόδου.
Όσον αφορά το δημοτικό σχολείο του Βασιλικού στην ίδια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προβλέπεται η μετατροπή του από 4θέσιο σε 2θέσιο.
Σχολιάζοντας το θέμα αυτό, ο Προϊστάμενος της Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τζίμας, δήλωσε στην εφημερίδα μας πως “πρόκειται για μια απόφαση που αφορά σχολεία τα οποία λόγω μειωμένου αριθμού νηπίων και μαθητών έχει τεθεί σε αναστολή εδώ και χρόνια η λειτουργία τους. Δεν υπάρχει καμία απολύτων επίπτωση στην λειτουργία ή τη σύνθεση των υπόλοιπων δομών για αυτό και δεν πρέπει να συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας”.
Ερωτηθείς, δε, για το καθεστώς των ολοήμερων νηπιαγωγείων και σχολείων πρόσθεσε πωςεπίσης, εμφανίζεται μια μείωση στη ζήτηση που αποδίδεται σε δυο κυρίως λόγους. Αφενός πως έχει μειωθεί ο αριθμός των αλλοδαπών εργαζομένων καθόσον έχουν φύγει από το νησί αναζητώντας αλλού εργασία, και αφετέρου στο γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο βαίνουν μειούμενες οι γεννήσεις. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί η διαπίστωση πως και οι άνεργοι έχουν αυξηθεί, οπότε δεν συντρέχει λόγος να αφήνει κανείς το παιδί του μέχρι αργά το απόγευμα στο σχολείο”.
Ενόψει, τέλος, της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και ενώ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τις εγγραφές μαθητών και νηπίων, ο Προϊστάμενος και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προετοιμάζονται για θέματα που αφορούν την κατανομή των μαθητών στα τμήματα και τα σχολεία, προκειμένου να μην μείνει κανείς γονέας παραπονούμενος ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral