Χωρίς οργανική – οριστική τοποθέτηση 2.154 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Π.Ε. με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/08/2016 - 20:02 | Author: Newsroom

Χωρίς οργανική – οριστική τοποθέτηση 2.154 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της Π.Ε. με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς – Βοιωτίας:

Μετά την ολοκλήρωση των φετινών υπηρεσιακών μεταβολών της Π.Ε., 2.154 εκπαιδευτικοί νεοεισερχόμενων ειδικοτήτων (Γαλλικών, Γερμανικών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών, Θεατρικής Αγωγής) παραμένουν χωρίς οργανική – οριστική τοποθέτηση με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός στην Δημόσια Εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί να στερούνται το δικαίωμα των υπηρεσιακών μεταβολών (μετάθεση, οργανική – οριστική τοποθέτηση) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά !!

Σε κάθε περίπτωση, με τέτοιες πολιτικές δυσχεραίνεται η εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και υποβαθμίζονται τα μαθήματα ειδικοτήτων στην Π.Ε.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η οργανική – οριστική τοποθέτηση συμβάλλει στην εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών και προάγει – υπέρ των μαθητών – το παρεχόμενο από αυτούς εκπαιδευτικό έργο, καθώς διασφαλίζει τη συνέχισή του με ευνοϊκότερες συνθήκες, αφού αποτρέπει τη διαρκή αλλαγή εκπαιδευτικών ανά διδακτικό έτος στα Δημοτικά Σχολεία.

ΚΑΛΟΥΜΕ

(α) το Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει άμεσα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Π.Ε.

(β) το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αναλάβει τις απαιτούμενες συνδικαλιστικές και νομικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Loading...
  • europalso

    ideascentral