Χιλιάδες μαθητές σε προγράμματα αγωγής υγείας Περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/07/2016 - 12:59 | Author: Newsroom

Χιλιάδες μαθητές συμμετείχαν την περασμένη σχολική χρονιά σε προγράμματα αγωγής υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν 2.330 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου, ήταν «Κουνούπια μια ιστορία που πρέπει να μάθουν τα παιδιά»καθώς για την υγιεινή των χεριών ενημερώθηκαν 1.254 μαθητές των ίδιων ηλικιακών ομάδων.

Τέσσερις χιλιάδες μαθητές γυμνασίου, παρακολούθησαν ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ενημερώθηκαν για τον ενεργητικό αντικαπνιστή.

Το προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης από τους ιατρούς του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ. σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας 2015-2016 :

• «Η υγιεινή των χεριών» στα δημοτικά σχολεία

• «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» στα γυμνάσια

• «Ενεργητικός αντικαπνιστής» στα γυμνάσια

Επίσης, για τη φετινή χρονιά εφαρμόστηκαν και δύο ακόμη προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης με τα εξής θέματα:

• «Κουνούπια, ένα πρόβλημα για τον άνθρωπο και τη Δημόσια Υγεία» στα δημοτικά σχολεία

• «Μια ιστορία για κουνούπια που πρέπει να μάθουν τα παιδιά» στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον τρόπο και στο περιεχόμενο μετάδοσης της πληροφορίας έτσι ώστε τα μηνύματα να γίνονται εύκολα κατανοητά στους μικρούς μαθητές, μέσα από τη χρήση εικόνων και αφήγησης με τη μορφή παιδικού παραμυθιού.

Τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας, έχουν ενημερωθεί πάνω από 50.000 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία από τους εξειδικευμένους επιστήμονες.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και το σχολικό έτος 2016 -2017.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral