Βάσεις 2016 : Ξεκινάει η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/06/2016 - 14:14 | Author: Newsroom

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο μηχανογραφικό τους δελτίο από Παρασκευή, 24 Ιουνίου, μέχρι Παρασκευή 8 Ιουλίου

Οι υποψήφιοι έχουν πρόσβαση στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr προκειμένου να μελετήσουν και, σε πρώτο στάδιο, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις.

Μετά, όμως, την ανακοίνωση των βαθμολογιών και των ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να «κλειδώσουν» τις τελικές επιλογές τους.

Οι υποψήφιοι, με την ηλεκτρονική υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους, θα αποκτήσουν και το δικό τους, μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας και δεν θα είναι δυνατή καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Η προθεσμία οριστικοποίησης είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Οι υποψήφιοι συμβουλεύονται να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral