Θ. Πελεγρίνης: Ο Φίλης έχει όραμα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/09/2016 - 15:57 | Author: Newsroom

«Ο κ. Φίλης δεν κρύπτεται. Μεταξύ των άλλων θετικών του, έχει το θάρρος της γνώμης του και απαντά. Έχει και όραμα, αλλά και πρακτικά αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην εκπαίδευση» απάντησε στον Α. Γεωργιάδη

«Ο κ. Φίλης έχει και το θάρρος της γνώμης του και δεν κρύπτεται», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, υπερασπιζόμενος πλήρως τον υπουργό Παιδείας, στην επίθεση που δέχτηκε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του για το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Φίλη κατηγορώντας τον ότι κρύβεται ενώ τον κάλεσε να ανασκευάσει τα όσα είπε για την εκκλησία.

«Είναι ντροπή ο υπουργός Παιδείας που πρέπει να διατηρεί καλές σχέσεις με την εκκλησία να πετάει σε κάθε αφορμή λάσπη εναντίον της, από το σύμπλεγμα κατωτερότητας που έχει βαθιά μέσα του εναντίον της ελλαδικής εκκλησίας. Πρέπει να έρθει να διορθώσει το λάθος του», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Ά. Γεωργιάδης.

«Ο κ. Φίλης δεν κρύπτεται. Μεταξύ των άλλων θετικών του, έχει το θάρρος της γνώμης του και απαντά. Έχει και όραμα, αλλά και πρακτικά αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην εκπαίδευση» απάντησε από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Πελεγρίνης.

Παράλληλα σημείωσε, ότι το αντικείμενο της ερώτησης, δεν ήταν η εκκλησία, προσθέτοντας ότι «διαφορετικά, ο κ. Φίλης θα ήταν εδώ να απαντήσει».

Ο κ. Πελεγρίνης διέψευσε επίσης τα όσα υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης περί προσπάθειας κατάργησης της διδασκαλίας των αρχαίων στα σχολεία.

«Θέλω να διαβεβαιώσω και εσάς και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας κλασικών σπουδών ότι κατ’ ουδένα τρόπο το υπουργείο Παιδείας αμφισβητεί την αξία των κλασσικών γραμμάτων. Αντίθετα, είναι άκρως σημαντικό για εμάς η προαγωγή των αρχαίων ελληνικών», επεσήμανε ο κ. Πελεγρίνης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Πελεγρίνη και στις αιχμές του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ότι το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν έλυσε, αλλά αντίθετα δημιούργησε περισσότερα προβλήματα στην εκπαίδευση.

«Στο ζήτημα της παιδείας δεν πρέπει να αναλισκόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις. Οι συζητήσεις που πρέπει να γίνονται από δω και πέρα είναι αν τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Παιδείας είναι στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό έχει σημασία», αντέτεινε ο κ. Πελεγρίνης.

avgi.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral