Στους δρόμους οι δάσκαλοι με συλλαλητήριο και απεργία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/03/2018 - 09:11 | Author: Newsroom

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν στις 2 Μαρτίου δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στον νομό Ηρακλείου, καθώς μετά την Ολομέλεια Προέδρων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, προκηρύχθηκαν δύο στάσεις εργασίας την Παρασκευή 2 Μαρτίου, ενώ παράλληλα διοργανώνονται για την ίδια ημέρα και στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην κινητοποίηση μετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» καθώς και ο Σύλλογος της Μεσαράς «Φαιστός».

Σε κοινή ανακοίνωση των δύο διδασκαλικών συλλόγων υπογραμμίζονται τα εξής:

«Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος και Μεσαράς «Φαιστός» τοποθετήθηκαν στην Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ στις 10-2-2018 και με γραπτό αίτημα προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 22-2-2018 για την ανάγκη κήρυξης 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, ώστε η 2 Μαρτίου ν’ αποτελέσει ημέρα μιας μεγάλης απεργιακής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία κατέληξε σήμερα (27-2-2018) σε συγκεκριμένη απόφαση για τις 2-3-2018, η οποία αναφέρει: «Με αίτημα αιχμής τους μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση καθώς και το σύνολο των σοβαρών ζητημάτων του κλάδου ανοικτά, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού, 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος, 14:00 μ.μ. έως 16:00 μ.μ.) Παράλληλα καλεί τους τοπικούς συλλόγους όλης της χώρας να προκηρύξουν επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.»

Κατά συνέπεια οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος και Μεσαράς «Φαιστός» αποφασίζουμε για την Παρασκευή 2 Μαρτίου την κήρυξη επιπλέον 3ωρης στάσης εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού, 8:00 έως 11:00 π.μ., ώστε η κινητοποίηση να μετατραπεί σε απεργία και να καλύψει όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 2-3-2018 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης 12:00 μ.μ. με βασικό διεκδικητικό άξονα τους Μόνιμους Διορισμούς και όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Κλάδου.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΩΡΑ ! !

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» διεκδικούν:

  • Μόνιμους διορισμούς που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών 1:15 στο Νηπιαγωγείο, 1:20 στο Δημοτικό Σχολείο).
  • Στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής.
  • Καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια.
  • Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών κ.ά.
  • Μισθούς – συντάξεις αξιοπρέπειας και έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη του επιστημονικού ρόλου των εκπαιδευτικών».
Loading...
  • europalso

    ideascentral