Στο Αγιο Ορος ο Ανδρέας Λοβέρδος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/07/2014 - 17:55 | Author: Newsroom

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας και του πολιτικού διοικητή κ. Αρίστου Κασμίρογλου.

Ο υπουργός Παιδείας έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου τον περίμενε ο ηγούμενος, αρχιμανδρίτης Ελισαίος. Ο κ. Λοβέρδος μαζί με τους σιμωνοπετρίτες πατέρες παρακολούθησε τον όρθρο και τη θεία λειτουργία, ενώ την Παρασκευή έφτασε στις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, προκειμένου να συναντηθεί με την Ιερά Επιστασία και το σύνολο των αντιπροσώπων των 20 μονών με αντικείμενο της συζήτησης θέματα του Αγίου Όρους και της Αθωνιάδος Σχολής.
Ο κ. Λοβέρδος θα επισκεφτεί την Παρασκευή τις Μονές Παντοκράτορος, Ιβήρων και τη Σκήτη Προφήτη Ηλία, με τελικό προορισμό την εορτάζουσα Ιερά Μονή Καρακάλλου και το βράδυ θα παραστεί στην αγρυπνία της Ιεράς Μονής Καρακάλλου η οποία πανηγυρίζει τους Άγιους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, στους οποίους είναι αφιερωμένο το καθολικό της μονής.
Loading...
  • europalso

    ideascentral