ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΕΛ Ο ΣΙΕΛΒΕ: ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, 15% ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015 – ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/03/2017 - 18:59 | Author: Newsroom

«Κλάδο θαλερό» αποκαλούσαν τις ένδοξες περιόδους της δεκαετίας του ’70 οι τότε εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που ζούσε στιγμές δόξας με αποκορύφωμα τη δίμηνη απεργία του 1976-77.

Ανάλογες ημέρες ζούμε σήμερα με τον κλάδο να ισχυροποιείται σημαντικά σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές.

Μετά τις εκλογές του ΣΙΕΛ και το ρεκόρ συμμετοχής, σειρά πήρε ο ΣΙΕΛΒΕ (Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βορείου Ελλάδας). Στις εκλογές του δεύτερου μεγαλύτερου σωματείου-μέλους της ΟΙΕΛΕ παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση συμμετοχής κατά 15% περίπου. Στις εκλογές του 2015 είχαν ψηφίσει 362 συνάδελφοι, ενώ στη φετινή διαδικασία που ολοκληρώθηκε σήμερα προσήλθαν στην κάλπη 416 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί! Η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι συνάδελφοι, παρά τις σημαντικές αντιξοότητες, παρά το μειωμένο αριθμό εκπαιδευτικών λόγω των απολύσεων τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα μάχονται λυσσαλέα κάθε μορφή συνδικαλιστικής δράσης και διεκδίκησης, επιβραβεύθηκε.

Επίσης, όπως συνέβη και στις εκλογές του ΣΙΕΛ, είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή νέων συναδέλφων. Δεκάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που δεν είχαν πριν καμιά εμπλοκή με το σωματείο, συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία μεταφέροντας την επιθυμία τους να έχουν ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή στα κοινά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Τα εκλογικά αποτελέσματα στα δύο μεγαλύτερα σωματεία-μέλη της ΟΙΕΛΕ μας γεμίζουν με αισιοδοξία και δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνιση, τόσο για την εφαρμογή του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, όσο και την αντιμετώπιση φαινομένων ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πλέον, το κομμάτι των σχολαρχών που έχει θέσει ως κύριο στόχο του την πλήρη απορρύθμιση στα ιδιωτικά σχολεία και την επικράτηση του χάους, θα εντείνει τις προσπάθειές του. Χρέος μας είναι να προστατεύσουμε το δημόσιο αγαθό της παιδείας, να προστατεύσουμε τα σχολεία και τους μαθητές μας από όσους επιχειρούν να μετατρέψουν τη γνώση σε εμπόρευμα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral