Συνάντηση Νίκου Φίλη και Σίας Αναγνωστοπούλου με πρόσφυγες φοιτητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/09/2016 - 13:01 | Author: Newsroom

22-09-16 Συνάντηση Νίκου Φίλη και Σίας Αναγνωστοπούλου με πρόσφυγες φοιτητές

Εχθές 21-9-2016, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου υποδέχθηκαν στο γραφείο της δεύτερης στο Υπουργείο Παιδείας τους πρόσφυγες φοιτητές, τους Έλληνες εθελοντές και τους καθηγητές της θερινής Ακαδημίας για τους Πρόσφυγες, παρουσία της Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ Ελένης Καραμαλέγκου.

Η πολιτική ηγεσία ενημερώθηκε από τους συμμετέχοντες καθηγητές του τμήματος γλώσσας του ΕΚΠΑ και από τους γυμναστές του Παντείου Πανεπιστημίου για τις διαδικασίες, τα αποτελέσματα και τις δυσκολίες της θερινής ακαδημίας και στη συνέχεια συνομίλησε με τους πρόσφυγες φοιτητές. Οι φοιτητές ευχαρίστησαν για την ευκαιρία που τους δόθηκε, ζήτησαν η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού να απλοποιηθεί και να πάρει μεγαλύτερη έκταση, τόνισαν πως η επιθυμία τους για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι μεγάλη και πως ανυπομονούν να δουν πολλές ακόμα πρωτοβουλίες σαν αυτή της θερινής ακαδημίας. ‘’ Το σημαντικό είναι να μην μας αφήνετε στην αδράνεια. Όλοι εμείς, έχουμε μεγάλη επιθυμία για γνώση και θέλουμε να σπουδάσουμε. Επιτρέψτε μας να σας δείξουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε.’’

Η Αναπληρώτρια Υπουργός άκουσε προσεκτικά τους καθηγητές και τους φοιτητές, υποσχέθηκε τη συνέχεια παρόμοιων πρωτοβουλιών, και τόνισε πως οι πρόσφυγες φοιτητές θα ενταχθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν φοιτητικό επίδομα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral