Σύλλογος ΠΕ Αθηνά: Έρχεται ντόμινο αυθαίρετων μετακινήσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/11/2015 - 12:46 | Author: Newsroom

Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ
Δυο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων και σε όλη την χώρα, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών δημιουργούν μία εικόνα πλήρους εγκατάλειψης στη δημόσια εκπαίδευση.

Οι χαμένες ώρες που συσσωρεύονται δημιουργούν κλίμα ακόμα μεγαλύτερης υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, νέα μορφωτικά ελλείμματα για τους μαθητές μας, μεγαλύτερα κοινωνικά πλήγματα στις οικογένειές τους.

Την τιμητική τους στις περικοπές έχουν όλες οι δομές της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, τα τμήματα ένταξης, τα ειδικά σχολεία, τα ολοήμερα.

Με την, προ εικοσαημέρου, εγκύκλιο Φίλη, στο ίδιο μήκος κύματος με την περσινή εγκύκλιο Λοβέρδου, επιχειρήθηκε η αποψίλωση των ολοήμερων σχολείων από όποιους εκπαιδευτικούς υπηρετούν ακόμα σε αυτά, ώστε να καλυφθεί χωρίς διορισμούς αναπληρωτών μέρος των κενών στην πρωινή ζώνη των σχολείων.

Προϊόν αυτής της πολιτικής επιλογής ήταν από τις 10 του Νοέμβρη η πραγματοποίηση στην Α΄Αθήνας, με απόφαση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης, κατ΄ εφαρμογή ακραίας διάταξης του Καθηκοντολογίου, των 5 πρώτων μετακινήσεων–απομακρύνσεων δασκάλων από τα σχολεία τους, στα οποία κάλυπταν λειτουργικές ανάγκες και παρείχαν συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο,για να καλύψουν κενά σε άλλα σχολεία της Διεύθυνσης.

Τη χαριστική βολή στα ολοήμερα προγράμματα και το πράσινο φως για νέες και μαζικές μετακινήσεις συναδέλφων, δίνει η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, με τη οποία επιχειρεί να διαγράψει από τα σχολεία ΕΑΕΠ, όλα τα παιδιά του ολοήμερου σχολείου, που δεν έχουν βεβαιώσεις εργασίας και των δυο γονέων, πράγμα που αποτελεί, στις μέρες της κρίσης, της ανεργίας και της μαύρης εργασίας, μια λεόντεια και ταξικά εσκεμμένη προϋπόθεση, με σκοπό το οριστικό κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και πλήττει κατά βάθος οικογένειες με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανάγκες.

Είναι φανερό ότι ένα νέο μαζικότερο και εξοντωτικό κύμα μετακινήσεων εκπαιδευτικών ετοιμάζεται! Μια εντελώς αυθαίρετη και παράτυπη πολιτική τακτική περικοπών που μετακινεί ανθρώπους σα ρουλέτα, μετακυλίει το πρόβλημα των κενών από το ένα σχολείο στο άλλο, το εναποθέτει στην πλάτη των συναδέλφων καταστρατηγώντας τα δικαιώματά τους, αναστατώνοντας τη ζωή τους και περιφέροντάς τους σε όλες τις άκρες εντός κι εκτός ΠΥΣΠΕ. Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν τα κενά, τότε κάθε κενό από τα συνεχή κενά που προκύπτουν στην πρωινή ζώνη θα καλύπτεται με κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων, συμπτύξεις, πλασματικές «υπεραριθμίες» και αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού.

Ένα ντόμινο αυθαίρετων μετακινήσεων, ένας φαύλος κύκλος, που δε λύσει κανένα πρόβλημα. Αυτή η αυθαιρεσία δεν πρέπει να περάσει!

  • Καλούμε τους συναδέλφους που καλούνται να μετακινηθούν, να ενίστανται αμέσως στην Υπηρεσία για «το αυθαίρετο», «το παράτυπο» και «πέρα από κάθε στοιχειώδες και δημοκρατικό κριτήριο» της απόφασης μετακίνησης που τους ενεχειρίζουν, αλλά και να ενημερώνουν το Σύλλογό μας για τη συνδικαλιστική του συνδρομή και όποια άλλη ενέργεια κριθεί απαραίτητη.

  • Καλούμε τις σχολικές μονάδες και τους συλλόγους διδασκόντων που επιχειρείται περιστολή στο εκπαιδευτικό τους έργο και η μετακίνηση εκπαιδευτικού, να απευθύνονται με έγγραφό τους προς την Υπηρεσία, αναλύοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται στο σχολείο από τέτοιες εντολές, να ζητούν την επανεξέταση της απόφασης που μετακινεί το συνάδελφο του σχολείου τους, αλλά και έγγραφη τοποθέτηση της Υπηρεσίας για το πώς θα καλυφθεί στην πράξη το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από το έλλειμμα εκπαιδευτικών και διατιθέμενων διδακτικών ωρών που προκύπτει.

  • Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου, τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων σε μια οργανωμένη απάντηση και διαμαρτυρία στην Περιφέρεια σε μέρα και ώρα που θα προσδιοριστεί από κοινού.

Δεν θα ανεχτούμε και δε θα συμβιβαστούμε με αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα στα σχολεία, το μέλλον των παιδιών μας και την απαξίωση των δικαιωμάτων μας.

Ζητάμε τώρα μαζικούς διορισμούς για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας!

Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικών, να ανακληθούν όσες μετακινήσεις έγιναν αυθαίρετα μέχρι τώρα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος Θοδωρής

Loading...
  • europalso

    ideascentral