Σύλλογοι Γονέων: Πώς θα πάρουν ΑΦΜ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/11/2017 - 13:15 | Author: Newsroom

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, τα Σωματεία και άλλα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικά πρέπει να εκδώσουν ΑΦΜ. Ποιο είναι το πρόστιμο σε περίπτωση εκπρόθεσμης αλλαγής στοιχείων στη ΔΟΥ.

Με νέα απόφαση καθορίζεται ο τρόπος που θα λάβουν όλα τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΑΦΜ, όσα τουλάχιστον δεν έχουν προβεί στην διαδικασία.

Με παλαιότερη απόφαση είχε οριστεί ότι όλα τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έπρεπε να έχουν ΑΦΜ.

Ωστόσο, μεγάλος αριθμός των προσώπων αυτών, δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα Α.Φ.Μ. καθώς ουδέποτε προσήλθαν, ως όφειλαν, στη Δ.Ο.Υ προκειμένου να υποβάλουν στον αρμόδιο υπάλληλο τις σχετικές δηλώσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τελευταία και ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του του ν. 4446/2016, εκπρόσωποι των φορέων αυτών πάνε στη Δ.Ο.Υ. προκειμένου να λάβουν Α.Φ.Μ.

Κατά τη διαδικασία αποδεικνύεται όχι μόνο ότι έχουν συσταθεί πολλά χρόνια πριν, αλλά και ότι στο πέρασμα του χρόνου έχουν επέλθει μεταβολές στην επωνυμία, την έδρα, τον νόμιμο εκπρόσωπο, ακόμα και τον σκοπό.

Με την απόφαση, λοιπόν, ενημερώνονται οι εκπρόσωποι των φορέων αυτών ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν στην Δ.Ο.Υ., αλλά και τα πρόστιμα, που επιβάλλονται για ενδεχόμενες τροποποιήσεις που πρέπει να υποβληθούν, εκπρόθεσμα πλέον.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral