Σ.Α.Ν: Να παρέμβει η ΔΟΕ για ίση μεταχείριση προνηπίων και νηπίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/04/2017 - 17:30 | Author: Newsroom

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών και των σύνολο των συναδέλφων νηπιαγωγών,μόνιμων και αναπληρωτών,δίνουμε εδώ και καιρό τον δικό μας αγώνα για τη θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης,υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των νηπίων και ιδιαίτερα των προνηπίων στην απρόσκοπτη εγγραφή και φοίτησή τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

Όπως γνωρίζετε,η φοίτηση των προνηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο πραγματοποιείται μετά από κλήρωση,σε περίπτωση που οι θέσεις δεν επαρκούν,με αποτέλεσμα είτε να μην φοιτήσουν καθόλου,είτε να εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς. Ζητούμε λοιπόν να μπει ένα τέλος στην άνιση μεταχείριση των μαθητών και επιτέλους να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση της προσχολικής εκπαίδευσης.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουμε προχωρήσει στην ενημέρωση των γονέων για το δικαίωμα τους να εγγράψουν τα παιδιά 4-5 ετών (προνήπια)στο δημόσιο νηπιαγωγείο-δικαίωμα που πολλοί γονείς αγνοούν-σύμφωνα άλλωστε με την παρ. 3 του άρθρου 3 του Ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 στοιχείο α΄ του Ν. 2327/1995 (ΦΕΚ 156 Α΄) και σύμφωνα με την εγκύκλιο εγγραφών, η οποία κοινοποιήθηκε στα νηπιαγωγεία.Επιχειρούμε επίσης να αναδείξουμε  τα πολλαπλά οφέλη της φοίτησης των προνηπίων στο νηπιαγωγείο,σύμφωνα με διεθνείς παιδαγωγικές μελέτες,κάτι το οποίο θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι γονείς.

Ωστόσο,τους τελευταίους δύο μήνες και λόγω των παραπάνω ενεργειών μας , έχουμε γίνει αποδέκτες απειλών και  ψευδών κατηγοριών από τον σύλλογο βρεφονηπιοκόμων,όπως αυτές αποτυπώνονται τόσο στην επιστολή του ΠΑΣΥΒΝ προς τον Σύλλογο μας στις 24/3/2017,όσο και στο σημερινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΠΑΣΥΒΝ και ο ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Και τα δύο αυτά κείμενα είναι στη διάθεσή σας,προς απόδειξη όσων αναφέρουμε.

Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει τον αγώνα των νηπιαγωγών μέσω σχετικής ανακοίνωσης. Να υπερασπιστεί  το δικαίωμα τόσο των προνηπίων,νηπίων και των οικογενειών τους για ισότιμη μεταχείριση και δωρεάν δημόσια παιδεία,όσο και των νηπιαγωγών για απρόσκοπτη ενημέρωση της  ελληνικής  κοινωνίας  για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Γιατί είναι σημαντική η φοίτηση των προνηπίων στο νηπιαγωγείο

Loading...
  • europalso

    ideascentral