Προβληματισμός στο Μαξίμου για την κόντρα Φίλη – Αρχιεπισκόπου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/09/2016 - 17:15 | Author: Newsroom

Προβληματισμός στο Μαξίμου για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 εστάλη μήνυμα από το περιβάλλον του κ. Φίλη για να υπάρξει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

Αντώνης Αντζολέτος
Χαμηλούς τόνους κρατούν από το Μέγαρο Μαξίμου
στην κόντρα του υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο με αφορμή τις αιτιάσεις του πρώτου σχετικά με το ρόλο της εκκλησίας την περίοδο της δικτατορίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NEWS 247 έχει ήδη αποσταλεί μήνυμα από το περιβάλλον του υπουργού Παιδείας προς την Αρχιεπισκοπή για συνάντηση του με κ. Ιερώνυμο ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα.
Το ραντεβού δεν έχει καθοριστεί, καθώς δεν είναι ακόμα γνωστό το πρόγραμμα του κ. Ιερωνύμου, με το κλίμα ανάμεσα στις δυο πλευρές να παραμένει ακόμα «παγωμένο».
Η «κόντρα» αυτή έρχεται τη στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο μετά και το δείπνο που παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ιερώνυμο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Κυβερνητικές πηγές δεν μπαίνουν καθόλου στην διαδικασία να σχολιάσουν τη «σύγκρουση» που υπάρχει. Το μόνο που τονίζουν είναι πως «η νομοθετική επιλογή της κυβέρνησης για την παιδεία στηρίζεται απόλυτα».
Άλλη κυβερνητική πηγή τόνιζε πως «η συζήτηση για θέματα σχέσεων εκκλησίας – κράτους οφείλει να διεξάγεται με νηφαλιότητα με δεδομένο το σεβασμό στις εκκλησιαστικές αρχές, αλλά και την συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους».
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral