Πρώτη θέση για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας, στα βραβεία της UNICEF 2015

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/11/2015 - 18:43 | Author: Newsroom

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας απονεμήθηκε χτες 19 Νοεμβρίου στην…
Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF το 1ο βραβείο για τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF στα πλαίσια του προγράμματος «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν για τα Δικαιώματά τους» στην κατηγορία παραμύθια.

Την απονομή του βραβείου έκανε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Οι μαθητές της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας συμμετείχαν στο διαγωνισμό της UNICEF στα πλαίσια των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2014-2015, το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία της UNICEF με το Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές της Δ’ τάξης που φέτος φοιτούν στην Ε’ τάξη έγραψαν ένα δικό τους παραμύθι το οποίο μιλάει για ένα προσφυγόπουλο από τη Συρία το οποίο βιώνει τον πόλεμο χάνει την οικογένεια του και παρόλες τις αντίξοες συνθήκες καταφέρνει να περάσει με βάρκα στη Ρόδο, εκεί συναντάει μια ελληνική οικογένεια που είναι και ανάδοχοι γονείς της UNICEF και τον υιοθετεί.

Το μικρό προσφυγόπουλο από τη Συρία μαζί με τα παιδιά της ελληνικής οικογένειας προσπαθούν να προωθήσουν και να διαδώσουν τα δικαιώματα των παιδιών και των προσφύγων και το μήνυμα της ΕΙΡΗΝΗΣ. Το παραμύθι με τίτλο «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΡΗΝΗ» είναι εικονογραφημένο και με ζωγραφιές των μαθητών. Μέσω του προγράμματος οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των παιδιών, ευαισθητοποιήθηκαν, προβληματίστηκαν και εκφράστηκαν δημιουργικά γράφοντας το δικό τους παραμύθι.Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας κος Αθανασάκης Νικόλαοςσυγχαίρει όλους τους μαθητές της φετινής Ε΄τάξης τη συνάδελφό του κα Ρουσούλη Πηνελόπη που υλοποίησε πέρυσι το πρόγραμμα και στήριξε τους μαθητές σε αυτή τους την προσπάθεια, καθώς και όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου οι οποίοι κάθε χρόνο συμμετέχουν στα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο τονίζοντας ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η πρώτη θέση σε έναν διαγωνισμό αλλά η συμμετοχή και η προσπάθεια.
Τα βραβεία για το σχολείο παρέλαβαν η εκπαιδευτικός κα Ρουσούλη Πηνελόπη η οποία βραβεύτηκε και για την υλοποίηση του προγράμματος και για όλους τους μαθητές της τάξης ύστερα από κλήρωση τα βραβεία παρέλαβε μια μαθήτρια της Ε΄ τάξης την οποία συνόδευσε η οικογένειά της στην Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τα βραβεία για όλους τους μαθητές της τάξης.
Τα βραβεία για τους υπόλοιπους μαθητές της τάξης θα δοθούν σε ειδική τελετή στο σχολείο. Κλείνοντας ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας θα ήθελε να ευχαριστήσει την Αντιδήμαρχο του Δήμου Κόνιτσας κ. Νίνου Ελένη και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κόνιτσας κ. Λάκκα Αθανάσιο οι οποίοι κάλυψαν και τα έξοδα των υπόλοιπων μελών της οικογένειας της μαθήτριας που κληρώθηκε για να παραλάβει τα βραβεία στην Αθήνα, αλλά και για την οικονομική στήριξη που παρέχουν για την υλικοτεχνική αναβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων της Κόνιτσας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral