«Πότε πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης;»…ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή από τον Θ. Φορτσάκη, Βουλευτή της Ν.Δ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/10/2016 - 20:47 | Author: Newsroom

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ερώτηση προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο Φίλη
Θέμα: Επαναλειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης
Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2016
Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, σταδιακά, από το 2013 σε διάφορους δήμους της χώρας.

Στη διάρκεια της λειτουργίας τους πρόσφεραν δωρεάν πολυάριθμα εκπαιδευτικά προγράμματα για ενηλίκους, όπως ξένες γλώσσες, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός, τέχνη κ.α.
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τα περισσότερα δημοτικά Κ.Δ.Β.Μ. σταμάτησαν τη λειτουργία τους στις 29/2/2016, στερώντας από τους πολίτεςτα δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα και από τα στελέχη και τους εκπαιδευτές των Κέντρων την απασχόλησή τους. Λίγο πριν κλείσουν, στις 16/2/1016 ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου είχε υποσχεθεί ότι τα Κ.Δ.Β.Μ. θα επαναλειτουργούσαν από το Σεπτέμβριο του 2016, μετά από αλλαγές στο σχεδιασμό τους. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έγινε.
Η λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ. είναι εξαιρετικά σημαντική για την εκπαίδευση και εξέλιξη των ενηλίκων που τα παρακολουθούν. Η επαναλειτουργία τους είναι επιβεβλημένη.
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:
Πότε πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης;
Ο ερωτών Βουλευτής
Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral