Ποιοί δεν θέλουν την άμεση λειτουργία και εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Εκπαίδευσης από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/04/2018 - 12:20 | Author: Newsroom

Συλλ. ΠΕ Αμαρουσίου – Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 3 – 4 – 2018 οι συνεδριάσεις των τριμερών (γνωμοδοτικών) επιτροπών του νόμου 4521/2018 αναφορικά με την εφαρμογή της Δίχρονης & Εκπ/σης στους Δήμους Αμαρουσίου & Κηφισιάς με τη συμμετοχή του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Αθ. Ανδρώνη), των Δημάρχων Αμαρουσίου (Γ. Πατούλη) και Κηφισιάς (Γ. Θωμάκου), και του Προέδρου του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου (Δ. Πολυχρονιάδη) στα Δημαρχεία Αμαρουσίου και Κηφισιάς αντίστοιχα.

Στην τριμερή επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου εισηγήθηκαν την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Αμαρουσίου ο Δ/ντής Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ζητώντας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου να εξασφαλίσει τις έξι (6) αίθουσες που χρειάζονται για την άμεση εφαρμογή της από το σχολικό έτος 2018 – 2019, όμως ο Δήμαρχος Αμαρουσίου όχι μόνο αρνήθηκε να προσπαθήσει να βρει τις αίθουσες αυτές αλλά προέβη και σε δηλώσεις σχετικά με την «άκαιρη» και λανθασμένη νομοθετική επιλογή της κυβέρνησης που σύμφωνα με τον ίδιο και τις θέσεις της ΚΕΔΕ (στην οποία Προεδρεύει) αναγκάζει τους γονείς να υποκύψουν σε ένα μέτρο «αντιεπιστημονικό», διότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιο Σύλλογο Βρεφονηπιαγωγών) πουθενά στην Ευρώπη δεν πηγαίνουν τα παιδιά από τεσσάρων ετών στο Νηπιαγωγείο κ.λπ. Τελικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είπε όχι στην εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Δήμο Αμαρουσίου καταδικάζοντας δεκάδες οικογένειες προνηπίων του Δήμου Αμαρουσίου να στερηθούν το προνόμιο της παροχής Δωρεάν Δημόσιας Εκπ/σης, αφού στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου όχι μόνο πληρώνει vaοucher το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες αλλά και τροφεία (μηνιαία) οι γονείς για τα παιδιά τους. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη στάση αυτή του Δημάρχου Αμαρουσίου και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εφαρμοστεί η Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή & Εκπ/ση σε ολόκληρη την επικράτεια με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΠΕΘ.

Στην τριμερή επιτροπή του Δήμου Κηφισιάς εισηγήθηκαν την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Κηφισιάς ο Δ/ντής Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ζητώντας από το Δήμαρχο Κηφισιάς να εξασφαλίσει τις τέσσερις (4) αίθουσες που χρειάζονται για την άμεση εφαρμογή της από το σχολικό έτος 2018 – 2019, ο Δήμαρχος Κηφισιάς δηλώνοντας ότι είναι υπέρ της εφαρμογής των νόμων και ιδιαίτερα του συγκεκριμένου, αφού θα επιτρέψει στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς να πάρουν περισσότερα μικρότερης των τεσσάρων ετών ηλικίας παιδιά, ζήτησε πίστωση χρόνου για την εξεύρεση των τεσσάρων αιθουσών που χρειάζονται για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής – εκπ/σης στο Δήμο Κηφισιάς από το 2018 – 2019 και αν και δεν μπόρεσε να δεσμευτεί ότι θα έχει τις αίθουσες έτοιμες τον προσεχή Σεπτέμβριο (δηλώνοντας ότι δεν μπορεί άμεσα να δεσμευτεί για την εφαρμογή από το Σεπτέμβριο του 2018) δήλωσε ότι από την επόμενη χρονιά (2019 – 2020) θα μπορεί να εφαρμοστεί η Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και στο Δήμο Κηφισιάς (με τη σημείωση ότι ίσως εξευρεθούν οι αίθουσες που χρειάζονται και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018).

Τη Τετάρτη 4 – 4 – 2018 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της τριμερούς (γνωμοδοτικής) επιτροπής του νόμου 4521/2018 αναφορικά με την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης (στο Δημαρχείο του Δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης) με τη συμμετοχή του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Αθ. Ανδρώνη), του Δημάρχου Πεύκης – Λυκόβρυσης (Α. Μαυρίδη) και του Προέδρου του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου (Δ. Πολυχρονιάδη) και της Γραμματέως του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» Ντ. Λιάκου (η οποία μη έχοντας δικαίωμα ψήφου κατέθεσε εγγράφως τις θέσεις του συλλόγου εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» για το θέμα).

Στην τριμερή επιτροπή του Δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης εισηγήθηκαν την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης ο Δ/ντής Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ζητώντας από το Δήμαρχο Πεύκης – Λυκόβρυσης να εξασφαλίσει τις πέντε (5) αίθουσες που χρειάζονται για την άμεση εφαρμογή της από το σχολικό έτος 2018 – 2019, όμως ο Δήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης διαμαρτυρόμενος έντονα για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους Δήμους και υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ, με το πρόσχημα της έλλειψης χρόνου και πόρων για να βρει τις πέντε (5) αίθουσες που χρειάζονται ώστε να εφαρμοστεί η Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπ/ση στο Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης από το σχολικό έτος 2018 – 2019, αρνήθηκε να υπογράψει το πρακτικό της συνεδρίασης της επιτροπής αποπέμποντας τα μέλη της και δηλώνοντας στον Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (και Πρόεδρο της Επιτροπής) ότι θα του απαντήσει εγγράφως για τη στάση του επί του θέματος, δηλώνοντας ότι δεν κατανοεί τι είδους δημοκρατία είναι αυτή που έχουμε, όταν αναγκάζεται κάποιος να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένου θέματος χωρίς να του δίνεται ο απαραίτητος χρόνος. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ως απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική την παραπάνω στάση του Δημάρχου Πεύκης – Λυκόβρυσης και τον διαβεβαιώνουμε και αυτόν και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ότι ο νόμος 4521/2018 θα εφαρμοστεί, η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση θα αγκαλιάσει όλα τα νήπια και προνήπια της χώρας όσα προσκόμματα κι αν φέρουν για την εφαρμογή της οι Δήμαρχοι και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και γι’ αυτό θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό με βάση τις θέσεις του κλάδου μας και τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο.

Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας (Τετάρτη 4 – 4 – 2018) επιχειρήθηκε να συγκλιθεί σε συνεδρίαση η τριμερής (γνωμοδοτική) επιτροπή του νόμου 4521/2018 αναφορικά με την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Πεντέλης – Μελισσίων με τη συμμετοχή του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Αθ. Ανδρώνη), του Δημάρχου Πεντέλης – Μελισσίων(Δ. Στεργίου – Καψάλη) και του Προέδρου του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «ο Περικλής» (Ν. Τσιρίγου), ο οποίος συνοδευόταν και από τον Πρόεδρο του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου (Δ. Πολυχρονιάδη) ο οποίος δεν είχε δικαίωμα ψήφου στη συγκεκριμένη επιτροπή. Ο Δήμαρχος Πεντέλης – Μελισσίων παρά το γεγονός ότι είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π. Ε. Β Αθήνας διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο σύστασης της επιτροπής και το γεγονός ότι Πρόεδρος της οριζόταν ο Δ/ντής Εκπ/σης (ένας απλός Δημόσιος Λειτουργός κατά τα λεγόμενα του κου Δημάρχου) και όχι ο Δήμαρχος κάθε Δήμου, δέχτηκε να υπάρξει ορισμός συγκεκριμένης ημερομηνίας και ώρας για τη συνεδρίαση της επιτροπής στο Δημαρχείο Πεντέλης – Μελισσίων και ενώ τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής προσήλθαν στο Δημαρχείο για τη συνεδρίαση της επιτροπής (όταν φτάσαμε εκεί) μας να ανακοινώθηκε από τη γραμματέα του ότι δε θα μπορέσει να παραστεί στη συνεδρίαση λόγω έκτακτης υποχρέωσής του και αφού δεν έχει ορίσει νόμιμο εκπρόσωπό του ώστε να μπορέσει να συνεδριάσει η επιτροπή έπρεπε να γίνει νέα συνεννόηση για τη συνεδρίαση της επιτροπής άλλη ημέρα. Τα μέλη της επιτροπής αποχωρήσαμε αλλά η συνεννόηση για τη συνεδρίαση της επιτροπής δεν έγινε ποτέ αφού όπως πληροφορηθήκαμε ο Δήμαρχος Πεντέλης – Μελισσίων αρνείται να προσέλθει στην τριμερή επιτροπή μη εφαρμόζοντας το νόμο. Κατά την άποψή μας (αν και το σωματείο μας δεν έχει δικαίωμα ψήφου στη συγκεκριμένη επιτροπή) ο κος Δ/ντής Εκπ/σης Π. Ε. Β΄Αθήνας οφείλει να συγκαλέσει σε συνεδρίαση τη συγκεκριμένη επιτροπή και να καταγράψει τις απόψεις όσων προσέλθουν σε αυτή, ιδιαίτερα από τη στιγμή που, όπως πληροφορηθήκαμε από τον όμορο σύλλογο εκπ/κών Π. Ε. «ο Περικλής», οι τέσσερις (4) αίθουσες που χρειάζονται για να εφαρμοστεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή – εκπ/ση στο Δήμο Πεντέλης – Μελισσίων μάλλον υπάρχουν σε Δημοτικά Σχολεία της Νέας και Παλιάς Πεντέλης και γι’ αυτό το λόγο ο κος Δήμαρχος Πεντέλης – Μελισσίων αρνείται να προσέλθει στη συνεδρίαση της επιτροπής εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και όχι το νόμο σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των νηπίων και προνηπίων του Δήμου Πεντέλης – Μελισσίων. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη στάση αυτή του Δημάρχου Πεντέλης – Μελισσιών ως απαξιωτική για τους Λειτουργούς της Δημόσιας Εκπ/σης και τις διεκδικήσεις τους και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εφαρμοστεί η Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή & Εκπ/ση σε ολόκληρη την επικράτεια με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΠΕΘ. Οι ορέξεις πολλών Δημάρχων και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ να πάρουν στην αρμοδιότητα τους τη λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Με βάση τα παραπάνω το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ και ζητά άμεσα παρέμβασή της θεωρώντας ότι η Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική Αγωγή και Εκπ/ση μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί στους Δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πεντέλης – Μελισσίων και Πεύκης – Λυκόβρυσης, βάζοντας στην άκρη τις όποιες αντιρρήσεις και κωλυσιεργίες της πλειοψηφίας των Δημάρχων της περιοχής (οι οποίες θα εκδηλώνονται μόνιμα και φέτος και του χρόνου) και με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών μας (νηπίων και προνηπίων) και των οικογενειών τους να εξευρεθούν άμεσα οι συνολικά είκοσι (20) αίθουσες που χρειάζονται (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους της περιοχής και με την οικονομική κάλυψη της πολιτείας) ώστε όλα τα νήπια και προνήπια να φοιτήσουν στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο από το σχολικό έτος 2018 – 2019 σε ολόκληρη την επικράτεια. Επίσης δηλώνουμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους Ο. Τ. Α. οι οποίες αφορούν τη λειτουργία της Δημόσιας Εκπ/σης είτε έχουν να κάνουν με τα κτίρια ή τη συντήρησή τους ή τη χρηματοδότηση (μέσω των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων) των σχολικών μονάδων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ 4-6 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

H θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλα τα νήπια 4 έως 6 ετών, αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο, αποτελεί κομβικής σημασίας αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος. Το 2006, με τη μεγάλη απεργία των έξι εβδομάδων, κατακτήσαμε τον ένα χρόνο υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Σήμερα, όπως και το 2006, κάτω από την πίεση του κινήματος, η ψήφιση του άρθρου 33 αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη που διαμορφώνει ένα νέο πεδίο δυνατοτήτων και διεκδικήσεων σε σχέση με το αίτημα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης..

Ο αγώνας που έδωσε το εκπαιδευτικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα, απέτρεψε τα κυβερνητικά σχέδια για συγχωνεύσεις των σχολών (νηπιαγωγών – νηπιοβρεφοκόμων) και ενιαιοποίηση των ηλικιών 1 έως 6 ετών, ξεκαθάρισε το θολό τοπίο των σπουδών, των ηλικιών και επαγγελματικών χώρων (παιδικός σταθμός, Νηπιαγωγείο -14χρονη εκπαίδευση).

Θεωρούμε πως η υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο για τα νήπια που συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων ετών, που προβλέπεται στο άρθρο 33 παρ. 3 του νόμου, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί άμεσα για το σύνολο της επικράτειας και όχι σταδιακά από το έτος 2018-2019. Η εφαρμογή της έρχεται σε αντιπαράθεση με τη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική των περικοπών και της λιτότητας. Απαιτεί άμεσα:

ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και της υλικοτεχνικής υποδομής, υλοποίηση των απαραίτητων διορισμών, ίδρυση νέων νηπιαγωγείων (κάτι που από το 2010 μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει εξ αιτίας της πολιτικής των μνημονίων και των περικοπών) και είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
Από το 2006 , όταν με τον Ν. 3518 θεσμοθετήθηκε το ένα έτος προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης ως υποχρεωτικό, σημειώθηκε ένα κύμα μαζικής ίδρυσης νηπιαγωγείων. Ως το 2010 κτίστηκαν 392 νέα νηπιαγωγεία.
Στην κατεύθυνση της άμεσης θεσμοθέτησης για όλη την επικράτεια, όλες οι λεπτομέρειες υλοποίησης της ρύθμισης θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στον νόμο και να μην αναβάλλονται μέχρι τον χρόνο έκδοσης των προβλεπόμενων υπουργικών αποφάσεων.

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε την άμεση εφαρμογή σε όλη την επικράτεια της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο στα πλαίσια της ενιαίας υποχρεωτικής δεκατετράχρονης εκπαίδευσης (δίχρονη και δωδεκάχρονο σχολείο).

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε την ίδρυση νηπιαγωγείων, την επίλυση του κτιριακού και της υλικοτεχνικής υποδομής, μαζικούς διορισμούς,

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε τμήματα ένταξης σε κάθε Νηπιαγωγείο και υποδοχής όπου χρειάζονται.

Οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε:

με την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές περικοπών στην εκπαίδευση,
με την ΚΕΔΕ, η οποία ζητά να αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση την πλήρη ευθύνη λειτουργίας των νηπιαγωγείων (κάτι που επιχειρήθηκε και στο παρελθόν και απετράπη από τη σθεναρή αντίσταση του κλάδου), με προφανείς σκοπιμότητες. Ζητά με απλά λόγια την αποκοπή από την, συνταγματικά κατοχυρωμένη, δημόσια εκπαίδευση των νηπιαγωγείων και τη σύνδεσή της με την πολιτική του ρουσφετιού, των κουπονιών (vouchers), των διδάκτρων – τροφείων και με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας,
με τα ιδιωτικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους. Υλοποιούν κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για αποκέντρωση δομών της βασικής εκπ/σης και απόδοσης στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτονομία των σχολικών μονάδων στο ίδιο πλαίσιο και με τους ίδιους στόχους.

Στην κατεύθυνση αυτή η θέση μας στις τριμερείς επιτροπές ήταν και είναι:

Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια και στα πλαίσια αυτά και στους Δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πεντέλης – Μελισσίων και Πεύκης – Λυκόβρυσης.
Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς Δήμων και Υπουργείου Παιδείας για να φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο του 2018 όλα τα προνήπια στα δημόσια νηπιαγωγεία.
Να ιδρυθούν άμεσα παραρτήματα νηπιαγωγείων και να συγκροτηθούν τμήματα με βάση τις θέσεις του κλάδου (15 νήπια στο τμήμα κλπ.)
Να δοθούν άμεσες λύσεις στο κτιριακό με ενοικίαση κατάλληλων χώρων και να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός/προγραμματισμός για εύρεση οικοπέδων και ανέγερση κτιρίων.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να πάρει ανάλογες αποφάσεις και να προβεί στην έκδοση ενημερωτικής επιστολής για τους γονείς (νηπιαγωγείων & Δημοτικών Σχολείων), η οποία θα μοιραστεί σε όλα τα νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κινητοποιήσεις (συντονισμό συλλόγων Π. Ε. της Αττικής, κινητοποιήσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας κατά τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας, κοινές κινητοποιήσεις – δράσεις με τις Ενώσεις Γονέων των Δήμων της περιοχής μας, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε: Δ/νση Π. Ε. Β΄Αθήνας, Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, ΥΠΠΕΘ, σύσκεψη αρμόδιων φορέων της περιοχής μας – Περιφέρειας Αττικής, Δήμων, ΚΤΥΠ – για την επίλυση χρόνιων κτιριακών προβλημάτων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας κ.ά.) με στόχο την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης για όλα τα παιδιά από το σχολικό έτος 2018 – 2019.

Loading...
  • europalso

    ideascentral