ΠΥΣΔΕ και περιοχές απόσπασης εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/02/2016 - 09:13 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης πραγματοποιούνται από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και δεν προβλέπεται δημιουργία περιοχών απόσπασης, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση την οποία κατέθεσε η Βουλευτής κα Παπανάτσιου Αικατερίνη με θέμα τον προσδιορισμό της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών

Ο Υπουργός γνωστοποιεί ότι οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ πραγματοποιούνται ώστε να καλυφθούν τυχόν λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων της Δ/θμιας Εκπ/σης για το εκάστοτε διδακτικό έτος, σύμφωνα με τις διατάξεις, τη διαδικασία και τα κριτήρια που ορίζονται σε εγκύκλιο που εκδίδεται κάθε έτος από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας &

Θρησκευμάτων (για το διδακτικό έτος 2015-2016 η υπ’ αριθμ. πρωτ. 102024/Ε2/26.06.2015 εγκύκλιος αποσπάσεων με ΑΔΑ: 7Υ56465ΦΘ3-Ν95, Κεφάλαια Α΄, Β΄ και Γ΄, αντίστοιχα).

Σημειώνεται ότι ως ΠΥΣΔΕ ορίζεται η περιοχή αρμοδιότητας μιας Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης, η οποία περιλαμβάνει μία ή περισσότερες περιοχές μετάθεσης.

Στην περίπτωση της Μαγνησίας, το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας αποτελείται από δύο περιοχές μετάθεσης, την Α΄ Μαγνησίας, η οποία περιλαμβάνει τις σχολικές μονάδες των δήμων Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και τη Β΄ Μαγνησίας, η οποία περιλαμβάνει τις σχολικές μονάδες των δήμων Αλοννήσου, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Αναλυτικά η απάντηση

Loading...
  • europalso

    ideascentral