Παρά τις προσπάθειες το να μη λείπει κανένας δάσκαλος τη μέρα του αγιασμού αυτό απέτυχε.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/09/2016 - 16:50 | Author: Newsroom

Παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου και της Δ/νσης να πετύχει επικοινωνιακά το να μη λείπει κανένας δάσκαλος από την τάξη τη μέρα του αγιασμού αυτό απέτυχε.

Ενημέρωση απο ΠΑΣΑΔ

Βέβαια ο καθένας θα πει ότι η εικόνα κάλυψης με δασκάλους είναι σαφώς καλύτερη από άλλες χρονιές και στην Αν Αττική αλλά η πραγματική σύγκριση πρέπει να γίνει παίρνοντας υπ όψη και την τεράστια κατάργηση θέσεων εργασίας στην Αν. Αττική όπως προέκυψαν από την υπουργική απόφαση για το “νέο τύπο ενιαίου ολοήμερου σχολείου”. Έχουν περικοπεί πολύ πάνω από 100 θέσεις εργασίας στην Αν Αττική (δάσκαλος ολοήμερου στα παλιού τύπου και σε ορισμένα μεγάλα σχολεία κλπ). Προσδιόρισαν, ουσιαστικά, μόνο τα κενά δασκάλων τάξεων υπολογίζοντας ότι η λειτουργία των ολοήμερων θα γίνει με τα περισσεύματα των ωρών των εκπαιδευτικών από το πρωινό πρόγραμμα και καταργώντας τον ένα υπεύθυνο δάσκαλο για το ολοήμερο.

Αποκαλυπτικό είναι ότι ενώ πέρσι δούλεψαν στην Αν Αττική 422 δάσκαλοι αναπληρωτές όλη τη χρονιά ακόμα και αν αφαιρέσουμε ένα μεγάλο αριθμό κενών που προέκυψαν από άδειες και απουσίες στη διάρκεια της χρονιάς έχει τεράστια διαφορά με τα 210 κενά δασκάλους γενικής που προσδιόρισε και ζήτησε η Δ/νση για την κάλυψη όλων των αναγκών στην αρχή της φετινής χρονιάς. Αυτό και μόνο αποτυπώνει την τεράστια περικοπή θέσεων εργασίας που προέκυψε από τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του υπουργείου.

Σ αυτές τις περικοπές θέσεων πρέπει να προστεθεί και σημαντικός αριθμός υπεράριθμων τμημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν σε περίπτωση που δεν αναφέρεται το κενό του σχολείου τους είτε διεκδικούν κατάτμηση τμήματος και η δ/νση δεν την έχει υιοθετήσει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στην απεργία του κλάδου στις 15/9 και στο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο Υπ. Παιδείας.
Υπερασπιζόμαστε τη μόρφωση των μαθητών μας και την εργασία και τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών
Οι περικοπές και τα Μνημόνια τους ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral