ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε: Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/09/2016 - 13:24 | Author: Newsroom

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε) δημιουργήθηκε για να αποτελέσει την φωνή τους και να τους υπερασπιστεί απέναντι στην προκλητική μεταχείριση που τους επιφυλάσσει κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΕΠΘ) και το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Κάθε χρόνο οι ωρομίσθιοι καθηγητές και οι σύμβουλοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ είναι άριστα καταρτισμένοι, με πολλά προσόντα, μεγάλη εμπειρία και διάθεση προσφοράς σε αυτά τα σχολεία που είναι πολύ σημαντικά για αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού, βιώνουν απαράδεκτες καταστάσεις:

1. Η προκήρυξη των θέσεων και η πρόσληψη τους γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση και σε διαφορετικές ημερομηνίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έγινε τέλος Φεβρουαρίου και άλλες 3 φορές μετά το 2010 έγινε επίσης μέσα Φεβρουαρίου!

2. Τα κριτήρια σε κάθε προκήρυξη αλλάζουν κάθε χρόνο και με πρόθεση να μετράνε όλο και λιγότερο η εμπειρία και η κατάρτιση.

3. Η πληρωμή γίνεται με τρομακτική καθυστέρηση πολλών μηνών και σε ημερομηνίες που κάθε χρόνο είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα δεν έχει γίνει πληρωμή για την φετινή σχολική χρονιά!

4. Η προϋπηρεσία προσμετράται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό για την Δευτεροβάθμια. Μάλιστα φέτος έγινε αναδρομική μείωση της προϋπηρεσίας που είχε ήδη προσμετρηθεί μετά το 2010!

Μετά από όλα αυτά είναι φανερό ότι ο σύλλογος είναι απαραίτητος και έχει πολλή δουλειά. Σας καλούμε να εγγραφείτε άμεσα στον σύλλογο και να συμμετάσχετε στις πρώτες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου στο ύψος της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς.

Για λεπτομέρειες για την δράση του συλλόγου, τον τρόπο εγγραφής και την διαδικασία των εκλογών επισκεφτείτε το μπλόγκ του συλλόγου: http://passde.blogspot.gr/

Ο πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ.

Ανδρέας Σμάγαδης

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral