ΟΤΑ: Απαράδεκτη η στάση του ΥΠΕΣ για τους παιδικούς σταθμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/05/2017 - 15:37 | Author: Newsroom

Οι συνδικαλιστές των χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη»  την στάση του Υπουργείου Εσωτερικών , απέναντι στις αντιδράσεις των εργαζομένων για την εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνήπιων στις Δομές των .

Οι συνδικαλιστές μαζί με τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΥ.Β/Ν συναντήθηκαν χτες με τον ΓΓ του ΥΠΕΣ, Κ. Πουλάκη και του ανέφεραν ότι η υλοποίηση της εξαγγελίας θα οδηγήσει στην διάλυση των Δημοτικών και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων χιλιάδων παιδαγωγών, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού που μένουν άνευ αντικειμένου, κινδυνεύοντας ακόμη και με απόλυση.

Οπως σημείωνουν οι συνδικαλιστές στην κοινή απαίτηση τους για «άμεση δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών πως οι εξαγγελίες Γαβρόγλου, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε εργαζόμενους και γονείς, δεν θα ισχύσουν», εισέπραξαν όπως αναφέρουν την «απαράδεκτη στάση» του υπουργείου.

Ο κ. Πουλάκης, όπως σημειώνουν «απάντησε, ότι καταγράφει το σύνολο των θέσεων των εκπροσώπων των εργαζομένων και θα ενημερώσει τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να πάρει θέση απέναντι σε ένα ζήτημα που έχει αναστατώσει τον κλάδο και τους γονείς και βρίσκεται υψηλά στην επικαιρότητα εδώ και ημέρες» και υπογραμμίζουν: «Μόνο ως υπεκφυγή μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή επίσημη θέση πως θα ενημερωθεί αρμοδίως ο Υπουργός και θα τοποθετηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά των συνδικαλιστών και των εργαζομένων, τονίστηκε ότι η απάντηση από την πλευρά του ΥΠΕΣ δεν μπορεί να ξεπερνά την 16η Μαΐου 2017, ημέρα πραγματοποίησης της συνεδρίασης του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στους ΟΤΑ, το οποίο «θα κληθεί να αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο για το φλέγον ζήτημα της μεθοδικής απαξίωσης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών όσο και για το αδιέξοδο που προαναγγέλλει η απόφαση της Ολομέλειας τους Ελεγκτικού Συνεδρίου (η οποία δεν έχει ακόμα εκδοθεί και καθαρογραφεί) που εάν επιβεβαιωθεί, θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην ανεργία».

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Το χρονοδιάγραμμα

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αιτήσεις Προυποθέσεις

Loading...
  • europalso

    ideascentral