ΟΠΣΥΔ: Μεγάλη αναστάτωση στους αναπληρωτές ειδικής αγωγής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/06/2016 - 01:08 | Author: Newsroom

ΟΠΣΥΔ Άνω κάτω είναι ο χώρος των αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής και ειδικά των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμφωνα με το e-mesara.gr καθώς το Υπουργείο μέσω του opsyd.sch.gr τους ζητά παιδαγωγική επάρκεια.

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Συγκεκριμένα καταθέτοντας την εγγραφή τους στον ΟΠΣΥΔ λαμβάνουν προσωπικό μήνυμα που αναφέρει ότι : με την ψήφιση των διατάξεων του άρθρου 62 του Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ 83/11-5-2016 τ. Α΄) ορίζει ότι παιδαγωγική επάρκεια απέκτησαν μόνο οι πτυχιούχοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όχι οι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι δεν διαθέτουν, ούτε διέθεταν στο παρελθόν παιδαγωγική επάρκεια…

Τι σημαίνει τώρα πρακτικά αυτό για τους πτυχιούχους του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αν τελικά ισχύσει:

* Θα μπορούν να κάνουν τα χαρτιά τους κανονικά ως αναπληρωτές.

* Θα μείνουν όμως πολύ πίσω στους πίνακες των αναπληρωτών, καθώς θα τους περάσουν οι πτυχιούχοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχουν παιδαγωγική επάρκεια και που ουσιαστικά «προτάσσονται» των συναδέλφων τους.

* Εξαιρούνται όσοι έχουν μεταπτυχιακά, τα οποία και πιστοποιούν παιδαγωγική επάρκεια.

Πρόκειται για μια τεραστία αδικία για τους συναδέλφους του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας που δουλεύουν χρόνια στην ειδική αγωγή και που ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε την παιδαγωγική τους επάρκεια.

Μήπως θα πρέπει να παρέμβει άμεσα η ΔΟΕ;

Είναι απαράδεκτο νόμοι που ψηφίζονται ένα μήνα πριν από τις αιτήσεις των αναπληρωτών να φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή των αναπληρωτών…

ΟΠΣΥΔ Οδηγίες για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης των αναπληρωτών

Σχετικό: ΟΠΣΥΔ Οδηγίες για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης των αναπληρωτών

Loading...
  • europalso

    ideascentral