Ολοκληρώθηκε ο τρίτος πανελλήνιος διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας «ideatree»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2018 - 14:27 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree», όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή της τελικής φάσης του η οποία περιελάμβανε την ημερίδα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, καθώς και τις τελικές παρουσιάσεις των επτά επικρατέστερων ομάδων μπροστά σε επιτροπή αξιολόγησης. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε η τελετή βράβευσης των νικητριών ομάδων.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό και έλαβαν τα χρηματικά έπαθλα και τις παροχές του διαγωνισμού είναι οι εξής:

1o Βραβείο: «ΑΓΩ»

2o Βραβείο: «HolidayHops»

3o Βραβείο: «Chloe: Πότισμα, όπου κι αν είσαι»

4o Βραβείο: «Epoptia Cloud Manufacturing Execution System»

5ο Βραβείο: «Schol.io:Πλατφόρμα δημιουργίας & προβολής καινοτόμων μορφών υποτροφιών»

1o Βραβείο καλύτερου ideo παρουσίασης: «Pick a Spot»

2o Βραβείο καλύτερου ideo παρουσίασης: «Chloe: Πότισμα, όπου κι αν είσαι».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανταπόκριση και ο αριθμός των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών για τρίτη χρονιά καταδεικνύοντας την ανάγκη για την συνέχιση της ουσιαστικής ενίσχυσης και του συντονισμού των δράσεων που υποστηρίζουν τη νεανική και καινοτομική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης του διαγωνισμού για τρίτη φορά επιχείρησε να υποστηρίξει τους νέους στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, να αναδείξει τις δυνατότητές τους, να επιβραβεύσει τη δημιουργικότητα και να παρέχει καθοδήγηση για επαγγελματική πρόοδο.

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε όλους τους νέους 16-35 ετών, καθώς και σε εγχώριες νεοφυείς εταιρείες και κατατέθηκαν επιχειρηματικές προτάσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες: Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια & Περιβάλλον, Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ), Τουρισμός & Πολιτισμός και Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

Τα έπαθλα του διαγωνισμού «ideatree» ήταν:

– Χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ (1o Βραβείο: 7.000 ευρώ, 2o Βραβείο: 5.000 ευρώ, 3o Βραβείο: 4.000 ευρώ, 4o Βραβείο: 3.000 ευρώ, 5o Βραβείο: 1.000 ευρώ).

– Φιλοξενία και mentoring σε έναν από τους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας, το Found.ationγια την πρώτη ομάδα.

– Τρεις υποτροφίες από την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας μέχρι 3.300 ευρώ έκαστη στις 3 καλύτερες startups/ιδέες του διαγωνισμού ideatree για τη συμμετοχή τριών νέων επιχειρηματιών στο πρόγραμμα Εrasmus for Young Entrepreneurs.

Επιπλέον, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξασφάλισε για τις ομάδες με τα δύο καλύτερα videos παρουσίασης των επιχειρηματικών προτάσεων ως έπαθλα από ένα σύγχρονο τεχνολογικό δώρο.

Loading...
  • europalso

    ideascentral