ΟΛΜΕ συνεδρίαση 6/9

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/09/2016 - 18:22 | Author: Newsroom

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Τετάρτη 7/9/16

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. στη συνεδρίαση του (6/9) ασχολήθηκε με σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, καθώς και με τον προγραμματισμό κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Στα ανωτέρω ζητήματα η Δ.Α.Κ.Ε. τοποθετήθηκε επισημαίνοντας και προτείνοντας:

Α) να υπάρξει η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία, έτσι ώστε να είναι μαζική η συμμετοχή μας στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης (10/9). Επίσης η σύσκεψη των αιρετών στελεχών του κλάδου (Βορ. Ελλάδα) την ίδια ημέρα να έχει ουσιαστικό και αποτελεσματικό χαρακτήρα.

Β) με γνώμονα την αμφίδρομη ενημέρωση και την αγωνιστική εγρήγορση να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η αντίστοιχη σύσκεψη της Νοτ. Ελλάδος στην Αθήνα (17/9)

Γ) είναι απόλυτα αναγκαία η πραγματοποίηση εξορμήσεων των μελών του Δ.Σ. σε όλους τους νομούς και η πραγματοποίηση περιφερειακών συνδιασκέψεων.

Δ) ευθαρσώς δηλώσαμε ότι δεν συμφωνούμε για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας μαζί με τη Δ.Ο.Ε. στις 15/9. Εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει η ελάχιστη προετοιμασία και με σεβασμό στην Ιστορία της Ομοσπονδίας μας δεν θα προχωρήσουμε σε λανθασμένες κινήσεις που θα μας αποδυναμώσουν και δεν θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε κινητοποιήσεις όταν επιβαρυνθούν περαιτέρω οι καταστάσεις στο χώρο της Εκπαίδευσης. Για τους λόγους αυτούς προτείναμε να υπάρξει διευκολυντική τρίωρη στάση εργασίας για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Δ.Ο.Ε. εκεί που θα πραγματοποιηθούν.

Ε) εκτιμήσαμε ως άκρως αρνητική εξέλιξη την κατάσταση που επικρατεί στα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. μετά την ακατανόητη επιμονή του Υπουργείου να απαιτεί την άμεση περάτωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων. Θέσαμε το ερώτημα για ποιους λόγους δεν υπήρξε αποδοχή της πρότασης της Δ.Α.Κ.Ε. για εβδομαδιαία παράταση. Μήπως τελικά αυτό δεν συνέφερε την κομματική στρατηγική των κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων της αριστεράς; Τελικά έντεχνα δυναμιτίστηκε το κλίμα με λεκτικούς διαξιφισμούς και δόθηκε η δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να μην αποδεχθεί τη ρεαλιστική μας πρόταση και να επενδύσει στην επικοινωνιακή της υπεροπλία, καθώς και στον υφέρποντα κοινωνικό αυτοματισμό.

Στ) καταγγείλαμε τη(ν):

1) ύπαρξη πλεονασμάτων και υπεραριθμιών που δημιουργήθηκαν από την εκπαιδευτική «αντιμεταρρύθμιση»

2) κινητικότητα και τις αναγκαστικές μετακινήσεις

3) πολιτική καταργήσεως-συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων

4) υπέρβαση του ανώτατου ορίου μαθητών ανά τμήμα

5) αδυναμία ανάπτυξης τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠ.Α.Λ.

6) λειτουργία των ομάδων προσανατολισμού που θα οδηγήσει στην κατάργηση σημαντικού αριθμού Λυκείων

7) μη επαναφορά του ωραρίου μας στα προ του 2013 επίπεδα

8) ελαστική εργασία με αναπληρωτές πολλών ταχυτήτων

9) καθολική ανυπαρξία μόνιμων διορισμών

Ως παράταξη τονίσαμε ότι στο πλαίσιο της ύπαρξης Εθνικής πολιτικής στην Παιδεία με κεντρικούς πυλώνες την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό θεωρούμε ως σημαντικότατο θέμα την ύπαρξη της πρωινής προσευχής και την έπαρση της σημαίας

Ζ) προτείναμε τη διενέργεια Γ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. μετά από την καταγραφή των συνδιασκέψεων Β.-Ν. Ελλάδος, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σχετική εισήγηση

Η) εισηγηθήκαμε να υπάρξει συνάντηση στις 15/9 με τον Υπουργό Παιδείας, στην οποία θα θέσουμε τις διεκδικήσεις του κλάδου

Θ) καταγγείλαμε τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς και προτείναμε την έκδοση σχετικής ανακοινώσεως

Το Δ.Σ. αποφάσισε:

Α) συμμετοχή στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης-σύσκεψη Βορ. Ελλάδος (10/9)

Β) την επιδίωξη συνάντησης του Υπουργού με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 15/9

Γ) διευκολυντική και μόνο τρίωρη στάση εργασίας κατά την ίδια ημερομηνία

Δ) συνδιάσκεψη αιρετών στελεχών στην Αθήνα στις 17/9

Ε) Γ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. από τις 26-30/9 και Γ.Σ. προέδρων το Σάββατο (1/10)

Στ) τον τελικό προγραμματισμό του Εκπαιδευτικού Συνεδρίου (14-15-16/10)

Ζ) την έκδοση καταγγελίας για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις

Στη νεομνημονιακή καθημαγμένη χώρα μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί οφείλουν να δώσουν συντεταγμένα τον αγώνα μέσα από τις τάξεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με αρχές και αξίες που θα προασπίσουν την πατρίδα και το λαό. Όραμά μας μια Δημόσια Παιδεία με Εθνικό και Λαϊκό πρόσημο που θα διαφυλάξει το μέλλον των νέων γενεών και θα σεβαστεί την ανιδιοτελή προσφορά των λειτουργών της.

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Θ. Τσούχλος, μέλος Δ.Σ. Ο.Λ.Μ.Ε.- Ε.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral