Οι αλλαγές σε Διευθυντές Σχολείων, Σχολικούς Συμβούλους, αξιολόγηση, Λύκειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/03/2017 - 23:18 | Author: Newsroom

Διευθυντές Σχολείων

Θα υπάρχει η θετική η αρνητική κρίση των συλλόγων διδασκόντων για τους υποψηφίους Διευθυντές (στο σχολείο που ο υποψήφιος έχει οργανική θέση).
Θα προστεθεί η συνέντευξη από Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ.
Θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές σχολείων.

Κρίσεις στελεχών

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ  και θα προχωρήσουν στη νομοθέτηση του νέου πλαισίου επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.
Θα προχωρήσουν κανονικά μέχρι το καλοκαίρι οι κρίσεις Διευθυντών σχολείων και Σχολικών Συμβούλων. Παρότι ακούστηκε ότι θα γίνουν και οι κρίσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης κάτι τέτοιο δεν θα γίνει καθώς η θητεία τους λήγει την επόμενη χρονιά.

Θητείες στελεχών

Θητείες στελεχών Δεν θα υπάρξει περιορισμός στην θητεία των στελεχών εκπαίδευσης. Ούτε όσον αφορά το παρελθόν ούτε ως προς το μέλλον.

Αυτοαξιολόγηση Σχολικής Μονάδας

Προχωρά από τον Σεπτέμβριο κανονικά η αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας.
1η συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο να μπουν οι στόχοι. Στο τέλος του α τετραμήνου η επόμενη συνεδρίαση για την ανατροφοδότηση και στο τέλος της χρονιάς για το αν επιτεύχθηκαν οι στόχοι και το τι θα πρέπει να βελτιωθεί.

Σχολικοί Σύμβουλοι

Θα αλλάξει τελείως το πλαίσιο και ο ρόλος των σχολικών Συμβούλων.
Θα υπάρχει σχεδιασμός για συγκεκριμένες παρουσίες σε σχολικές μονάδες ανά τακτά χρονικά διαστήματα για υποδειγματικές διδασκαλίες στους συναδέλφους.
Περισσότερος έλεγχος της φυσικής παρουσίας και της συμβουλευτικής στους εκπαιδευτικούς.
Στους διαδρόμους του υπ. Παιδείας ακούστηκε ακόμη και η πλήρης κατάργηση του θεσμού. Στέλεχος του υπουργείου είπε χαρακτηριστικά «κανείς δεν θα κλάψει αν καταργηθούν οι σχολικοί σύμβουλοι»! Υπάρχει αρνητική στάση της συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τον θεσμό των σχολικών συμβούλων

Διευθυντές Σχολείων

Θα υπάρχει η θετική η αρνητική κρίση των συλλόγων διδασκόντων για τους υποψηφίους Διευθυντές (στο σχολείο που ο υποψήφιος έχει οργανική θέση).
Θα προστεθεί η συνέντευξη από Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ.
Θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές σχολείων.

Αξιολόγηση στελεχών

Ξεκινά από τον Σεπτέμβριο κανονικά αξιολόγηση των στελεχών.
Τους Διευθυντές σχολείων όπως και τους Σχολικούς Συμβούλους θα τους αξιολογούν πλέον και οι καθηγητές (τους Διευθυντές των σχολείων ο σύλλογος διδασκόντων και τους Σχολικούς Συμβούλους οι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας).

Συνθετικές εργασίες του Λυκείου

Από τον Σεπτέμβριο αναλαμβάνουν να καθοδηγούν και να συνεργάζονται όλοι οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου με τους μαθητές του Λυκείου για τη δημιουργία συνθετικών εργασιών, οι οποίες θα μπορούν να αντικαταστήσουν τους βαθμούς τετραμήνου ή και την εξέταση στο τέλος της χρονιάς .

Για τις αλλαγές στο Λύκειο

Μέχρι το Πάσχα θα έρθει το σχέδιο για το νέο Λύκειο. Θεσμοθετείται το εθνικό απολυτήριο. Θα το αποκτά ο απόφοιτος και στη συνέχεια θα δίνει εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια. Θα έχει βαρύτητα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ (εξετάζεται να μετρά από 20% μέχρι 80%).

Η Α λυκείου θα είναι κοινή σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ με την οποία θα ολοκληρώνεται και η υποχρεωτική εκπαίδευση (10 χρόνια).

Οι αλλαγές στην Β και στη Γ Λυκείου θα είναι περίπου ότι έγραφε το πόρισμα του Λιάκου! Οι Β και η Γ Λυκείου θα είναι υπερεντατικές τάξεις προετοιμασίας για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Η Β Λυκείου θα περιλαμβάνει έναν κορμό βασικών μαθημάτων, τα μαθήματα κατευθύνσεων και πολλά επιλεγόμενα (στην τελευταία κατηγορία θα είναι 10-12 μαθήματα που υπάρχουν τώρα στο λύκειο αλλά θα μοιράζονται πλέον 4-6 ώρες εβδομαδιαίως).

Η Γ Λυκείου: Το ίδιο θα συμβαίνει και στην τάξη αυτή που θα περιλαμβάνει έναν πολύ μικρό κορμό βασικών μαθημάτων, τα μαθήματα κατευθύνσεων και πολλά επιλεγόμενα (στην τελευταία κατηγορία θα είναι 10-12 μαθήματα που υπάρχουν τώρα στο λύκειο αλλά θα μοιράζονται περίπου 4 ώρες εβδομαδιαίως).

 dictyo.gr

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral