Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης εγκαινιάζουν τη «Νίκη» στην Απαγορευμένη Πόλη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/07/2016 - 14:35 | Author: Newsroom

05-07-16 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης εγκαινιάζουν τη «Νίκη» στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου

Στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Φωτάκης, εγκαινίασαν το κοινό εργαστήριο του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ-ΙΤΕ) με το Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης.

Το εργαστήριο φέρει την ονομασία «Νίκη» από την αρχαία πόλη Νίγια στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας στην οποία είχαν εγκατασταθεί οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο στο οποίο γίνεται αναστήλωση των μνημείων της αρχαίας πόλης με τη βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας λέιζερ που ανέπτυξαν οι ερευνητές του ΙΗΔΛ-ΙΤΕ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης ανέφερε ότι η λειτουργία του κοινού εργαστηρίου αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της τεχνολογίας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral