Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε τους μαθητές που διακρίθηκαν στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/08/2017 - 08:31 | Author: Newsroom

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ, Προκόπης Παυλόπουλος συνάντησε τους μαθητές που διακρίθηκαν στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο προεδρικό μέγαρο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι μαθητές

Γεωργιάδης Βασίλειος

Χρυσό  Μετάλλιο

Μελάς Δημήτριος

Αργυρό Μετάλλιο

Λώλας Δημήτριος

Αργυρό Μετάλλιο

Τσιάμης Ραφαήλ

Αργυρό Μετάλλιο

Τσιντσιλίδας Δημήτριος

Αργυρό Μετάλλιο

Ψυρούκης Ραφαήλ

Χάλκινο Μετάλλιο

Την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ανάργυρος Φελλούρης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Φραγκίσκος Καλαβάσης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δρούτσας, ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Τυρλής και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής ομάδας Σιλουανός Μπραζιτίκος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τους μαθητές «Είσθε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας. Και μάλιστα υπό διπλή άποψη. Πρώτα από όλα είσθε η έκφραση της Αριστείας από την πλευρά των επιδόσεών σας… Αλλά πρέπει να τονίσω ότι είσθε η έκφραση της Αριστείας και από μια άλλη πλευρά: Την πλευρά του ήθους σας και του τρόπου ζωής σας . Αυτή η κρίση την οποία ζείτε – δεν είσθε από οικογένειες που έχουν μεγάλα μέσα – δεν αποτέλεσε εμπόδιο, ούτε άλλοθι για εσάς. Την προσπεράσατε. Δείξατε τι μπορεί να κάνει ένας νέος άνθρωπος όταν πιστεύει στις δυνάμεις του. Κι αυτό ακριβώς είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί, ταυτοχρόνως, η επίδοσή σας και η πορεία σας είναι, κυριολεκτικώς, μια προσφορά στην γενιά σας και στον Τόπο μας, στην Ελλάδα»

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική αποστολή κατέλαβε τη 12η θέση στον κόσμο την τρίτη στην Ευρώπη και την πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Ομάδας ήταν και φέτος το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος

Ανάργυρος Φελλούρης

Καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης  Τυρλής

Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral