ΝΔ: Ανεύθυνη η πολιτική της κυβέρνηση με τις Πανελλαδικές εξετάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/08/2017 - 18:32 | Author: Newsroom

Τη θέση ότι η κυβέρνηση ακολουθεί “μια ανεύθυνη πολιτική” στα θέματα της Παιδείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων, διατύπωσε η τομεάρχης Έρευνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Αφού επισήμανε πως η Νέα Δημοκρατία “με κάθε καλή διάθεση θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις αφού ακούσει και την πρόταση του υπουργείου”, η κ. Κεραμέως τόνισε: “Για την ώρα βλέπουμε μια ανεύθυνη πολιτική (από την πλευρά της κυβέρνησης) που έχει δύο στόχους: ο πρώτος είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα τρέχοντα προβλήματα και ο δεύτερος είναι ένα ψηφοθηρικό τέχνασμα, δεδομένου ότι οι μαθητές που θα πάνε πρώτη λυκείου τώρα, θα είναι ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές”.

Η κ. Κεραμέως συνεχάρη όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στις , ανεξαρτήτου αποτελέσματος, γιατί, όπως είπε, “η προσπάθεια μετράει”, ενώ σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον θεσμό των σημείωσε πως αυτό που προέχει είναι “να δούμε πέρα και πάνω από κόμματα για το πώς θα βελτιωθεί το σύστημα”, ενώ υπογράμμισε ότι “το πρόβλημα είναι πως αντί η κυβέρνηση να έρθει και να μας παρουσιάσει την πρότασή της, τους τελευταίους πολλούς μήνες κάνει συνεχώς αντικρουόμενες εξαγγελίες” με αποτέλεσμα να “δημιουργείται μια τρομακτική αναστάτωση σε μαθητές, σε γονείς, σε εκπαιδευτικούς”.

Η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την κυβέρνηση “να πει σοβαρά τι θέλει να κάνει” και “όχι Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή να καταργούνται οι εξετάσεις και Τρίτη-Πέμπτη να συνεχίζονται”.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε το υψηλό ποσοστό άνεργων πτυχιούχων στη χώρα και σημείωσε: “Το τελευταίο νομοσχέδιο που αφορούσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είχε αυτό που περιμέναμε, δηλαδή συγκεκριμένα κίνητρα για σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας (π.χ. συνεργασία με νεοφυείς επιχειρήσεις)”.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση, επισήμανε ότι τα μέτωπα είναι πολλά και ανοιχτά και πρόσθεσε: “Στα οικονομικά έχουμε πρόσθετα προβλήματα, καθώς ένας στους τρεις δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος, έχουμε μια τρύπα 700 εκατ. ευρώ νέων χρεών, έχουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα που είναι στα 51 δισ. ευρώ κ.ά”.

“Δυστυχώς”, πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, “οι τελευταίοι μήνες, απ’ ό,τι φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία των υπουργείων, ήταν πολύ δυσοίωνοι για τα οικονομικά της χώρας και αυτό ενδεχομένως δημιουργεί και πρόσθετα προβλήματα στην κυβέρνηση”.
Σημείωσε ακόμη ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξη για την πορεία των οικονομικών με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπογράμμισε πως “αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας”.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral