Ν. Φίλης: Δεν βιαζόμαστε για αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής, στόχος η αναβάθμιση του Λυκείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/10/2016 - 12:49 | Author: Newsroom

Στις ουσιαστικές αλλαγές που που προχωρά το υπουργείο Παιδείας, το διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους, το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το χρέος αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του, στην ΕΡΤ.

Απέδωσε τη δημοφιλία του, στις αλλαγές που έχουν τελεστεί και τις θετικές κρίσεις που απολαμβάνει το υπουργείο Παιδείας για την ετοιμότητα του στο άνοιγμα των σχολείων, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για τις αλλαγές στην εκπαιδευτική καθημερινότητα.

Αναφορικά με τις αλλαγές στον τρόπο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ο κ. Φίλης τόνισε ότι «δεν βιαζόμαστε» στο θέμα αυτό, καθώς στόχος είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του Λυκείου, με ποιο τρόπο, δηλαδή θα αναδειχθεί το περιεχόμενο του. «Αρκετά ενδιαφέρουσες» χαρακτήρισε τις απόψεις του κ. Λιάκου σημειώνοντας ότι ο διάλογος συνεχίζεται. Αλλαγές θα υπάρξουν από τη νέα χρονιά στο Λύκειο οι οποίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Τόνισε όμως ότι σε αυτό το θέμα, όπως και στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις, οι οποίες και θα αναζητηθούν.

«Το σημερινό σχολείο δεν μας καλύπτει» χρειάζονται επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, αλλαγές στα βιβλία και πολλές ακόμα παρεμβάσεις. Σημαντικό ωστόσο είναι ότι από φέτος η ενισχυτική διδασκαλία θα ξεκινήσει από το Νοέμβριο.

«Έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για το διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους» δήλωσε επισημαίνοντας ότι αναμένεται να καθοριστούν τα συγκεκριμένα βήματα που θα συντελεστεί.

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε το περιστατικό στην Κω «μεμονωμένο» υπογραμμίζοντας ότι τα φαινόμενα μπούλινγκ που παρατηρούνται στη σχολική κοινότητα, κατά καιρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, δεν έχουν τη διάσταση που δίνονται από τα ΜΜΕ. Ώστόσο είναι φαινόμενα που ενισχύονται στον καιρό της κρίσης, ενώ συχνά είναι αποτέλεσμα υπόρρητων ρατσιστικών συμπεριφορών. Το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει 1.000 προσλήψεις ψυχολόγων που θα γίνουν, ως το τέλος του μήνα. Παράλληλα έχουν ήδη γίνει επιστημονικά σεμινάρια σε περίπου 12.000 εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

avgi.gr Κατ. Μπρέγιαννη

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral