Μπαίνουν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/09/2016 - 15:47 | Author: Newsroom

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει οριστικά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο αριθμός των παιδιών που θα γίνουν δεκτά στου .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά και τη σημερινή δέσμευση του πρωθυπουργού, πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των επιλαχόντων που, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, φτάνουν τις 13 έως 15.000.

Κι αυτό γιατί:

-Ήδη υπάρχουν περίπου 8 έως 10.000 αδιάθετα από την α΄ κατανομή του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

-Το κόστος των επιπλέον περίπου 5.000 παιδιών που έχουν κάνει αιτήσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 8 έως 10 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φέτος ο αριθμός των παιδιών που θα ενταχθούν στους θα αποτελέσει ρεκόρ, καθώς θα προσεγγίσει τις 90.000 (84.800 από την πρώτη κατανομή και περί τις 5.000 στη β΄).

Γιατί ήταν λιγότερες οι αιτήσεις

Όσον αφορά το ερώτημα, τι απέγιναν οι υπόλοιπες 11 έως 13.000 οικογένειες (από τα 36.769 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών στην α΄ κατανομή) που δεν έκαναν αίτηση για τη β΄ κατανομή, η εξήγηση που δίνουν οι γνωρίζοντες είναι:

-Δεν βρήκαν θέση στην περιοχή τους

-Βρήκαν θέση με χαμηλού ύψους τροφεία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

-Βρήκαν θέση με χαμηλού ύψους τροφεία σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Loading...
  • europalso

    ideascentral