Μονόωρο το μάθημα Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις του Εσπερινού Γυμνασίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/07/2016 - 19:39 | Author: Newsroom

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ καθορίστηκε το το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου που θα ισχύσει από το επόμενο διδακτικό έτος 2016-2017.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα και στις τρεις τάξεις είναι διάρκειας 23 ωρών αντί των 25 ωρών που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Για την εξοικονόμηση των 2 ωρών σε κάθε τάξη αφαιρέθηκαν:
1. Σε όλες τις τάξεις καταργήθηκε η 1 ώρα Βιωματικής Δράσης.
2. Στην Α΄ και Β΄ τάξη μειώθηκαν οι ώρες των Θρησκευτικών από 2 σε 1. Έτσι τα Θρησκευτικά έγιναν μονόωρο μάθημα και στις τρεις τάξεις του Εσπερινού Γυμνασίου. Μέχρι σήμερα το μάθημα των Θρησκευτικών ήταν 2ωρο στην Α΄ και Β΄ τάξη Εσπερινού Γυμνασίου και 1ωρο στη Γ΄τάξη.
3. Στη Γ΄ τάξη μειώθηκαν η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα μετατράπηκε από 2ωρο σε 1ωρο μάθημα.
Μετά τη μείωση των ωρών διδασκαλίας των Θρησκευτικών στη Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και τη μετατροπή του μαθήματος στις τάξεις αυτές σε μονόωρο, το Υπουργό προχωρά σε νέα υποβάθμιση του μαθήματος μετατρέποντας το σε μονόωρο σε όλες τις τάξεις του Εσπερινού Γυμνασίου.
ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2015-2016


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Αφαιρούνται δύο ώρες Θρησκευτικών στο Δημοτικό σχολείο

Η ΠΕΘ για τη μείωση των ωρών διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα Δημοτικά Σχολεία

Η ΠΕΘ κατέθεσε αίτηση αναστολής και ακυρώσεως της απόφασης Φίλη για μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral