Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν – Κριτήρια κατάταξης στους πίνακες ΑΣΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/06/2017 - 17:42 | Author: Newsroom

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για τη συνάντηση με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ρήγα Παναγιώτη.

Την Τετάρτη 17/5/2017 ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του μαζί με την συντονίστρια του συλλόγου Καρανασιου Χρύσα συναντήθηκαν με τους κ. Ρήγα Παναγιώτη, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Καλαμαρά Έφη, συντονίστρια του τμήματος Παιδείας. Απ την μακρά συζήτηση παραθέτουμε συνοπτικά μεν, με ακρίβεια δε, όσα μας ανέφεραν για .

-«Είναι δύσκολο να γίνουν μόνιμοι διορισμοί την φετινή χρονιά καθώς η χώρα βρίσκεται υπό επιτροπεία» μας ενημέρωσαν, όμως εδώ ο σύλλογος ως αντεπιχείρημα πρόβαλε τις εξαγγελίες για μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δημοσίου (στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι αναπληρωτές) και το ότι ενώ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην εκπαίδευση αγνοούνται γι άλλη μια φορά κι αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.

-Πιθανόν το 2018 ν ανοίξει η συζήτηση για μόνιμους διορισμούς (την σχολική χρονιά 18/19) με , χωρίς διαγωνισμό, καθώς είναι αντίθετοι, είπαν, μ αυτόν τον τρόπο πρόσληψης.

-Συμφωνα με τα λεγόμενά τους τα κριτήρια κατάταξης των εκπαιδευτικών στους πίνακες του ΑΣΕΠ που θα μοριοδοτούνται είναι:

α) προηγούμενος γραπτός
β) προϋπηρεσία στην οποία θα μπει ταβάνι, υψηλό, «διότι αλλιώς θα μπουν όλοι όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα»
γ) βαθμός πτυχίου
δ) διδακτορικά (με πολλά μόρια)
ε) μεταπτυχιακά
στ) ξένες γλώσσες
ζ) αντίστροφη μοριοδότηση στον χρόνο απόκτησης πτυχίου. Δηλαδή μοριοδότηση στους απόφοιτους που από την στιγμή που έχουν πάρει το πτυχίο είναι άνεργοι μέχρι κ σήμερα, διότι πιστεύουν ότι «δικαίωμα στον μόνιμο διορισμό έχουν και οι νέοι».

-Ενδιαφέρον έχει εδώ πως όλα τα παραπάνω μας παρουσιάστηκαν ως πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ!

-Κλείνοντας σας παραθέτουμε ως σημείο αξιολογικής κρίσης το παρακάτω:

Στην ερώτησή μας, πώς γίνεται να εξαγγέλλεται η μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα κι ο κ. Αθανασόπουλος (σύμβουλος του Υπουργού για την Α/βάθμια), πριν δυο μήνες, να μας ενημερώνει πως μέχρι το 2019 θα πάμε σε τμήματα των…28plus μαθητών καθώς ο ΟΟΣΑ δεν δέχεται τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας, πήραμε την απάντηση να μην ακούμε τι λένε οι…συνεργάτες αλλά τι λέει ο Υπουργός κι ο Πρωθυπουργός!

Συνάδελφοι,

δεν είναι η κοροϊδία των… συνεχώς μετατιθέμενων διορισμών,

τα οσα απαράδεκτα και προκλητικά αποκαλούνται…κριτήρια κατάταξης στους πίνακες,

ο παραλογισμός του ότι για να έχει δικαίωμα ο νέος απόφοιτος στην εργασία πρέπει κάποιος από εμάς…να μείνει άνεργος,

είναι το πως όλα τα παραπάνω θεωρούνται λογικά, τίμια, ηθικά και πως προάγουν την ισονομία και τη δικαιοσύνη μεταξύ των…εκπαιδευτικών( ; )

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ!!!

Περιμένουμε την απάντηση της ΔΟΕ στο αίτημα για απεργία και κινητοποίηση των αναπληρωτων, που έχουμε στείλει και που φανερώνει και τον προσανατολισμό των κινήσεων του Συλλόγου.

ΠΑΣΑΔ

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral