Μικτό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. – Αλλαγές σε βιβλία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2017 - 12:51 | Author: Newsroom

Νέα νομοθετική ρύθμιση για την επιλογή Διευθυντών και στελεχών στην οποία θα ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις του ΣτΕ προανήγγειλε ο ΓΓ του σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Παντής ο έδωσε εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στις Νομικές Υπηρεσίες για να διερευνηθούν οι επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων και οι λύσεις που μπορούν να δοθούν.

Μεικτό σύστημα αρχικά για την

Όσον αφορά το σύστημα εισαγωγής ο κ. Παντής έκανε λόγο για ένα μεικρό σύστημα  στο οποίο θα λαμβάνεται υπόψη και ο βαθμός του απολυτηρίου και σταδιακά θα οδηγήσει την είσοδο των παιδιών στο πανεπιστήμιο με βάση την επίδοση στο Λύκειο.

Βιβλία

Ο Γενικός Γραμματέας τοποθετήθηκε και για το θέμα της συγγραφής των βιβλίων αναφέροντας ότι στην εκπαίδευση όταν δεν εξελίσσεται κάτι ουσιαστικά μαραζώνει και δεν έχει νόημα. ” Και τα βιβλία της ιστορίας και της βιολογίας και όλα τα βιβλία πρέπει να τα ξαναγράψουμε γιατί προχωρά η ζωή, η έρευνα, η γνώση” τόνισε ο κ Παντής, ενώ κλείνοντας τη συνέντευξή του ανέφερε ότι υπάρχουν βιβλία που έχουν παραμένει για πολλά χρόνια (15 και 20) και αυτό δε  μπορεί να συνεχιστεί καθώς πρέπει να επικαιροποιηθούν.

Ο ΓΓ έδωσε την πληροφορία ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόγραμμα στο ΙΕΠ για τα βιβλία ενώ όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών μίλησε για τριετία.

ert.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral