Μετεγγραφές φοιτητών: Χάνουν το έτος χιλιάδες φοιτητές – Τί καταγγέλλουν οι γονείς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/04/2018 - 17:44 | Author: Newsroom

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να χάσουν το ακαδημαϊκό έτος βρίσκονται χιλιάδες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που έχουν κάνει αίτηση σε σχολές του τόπου κατοικίας. Κι αυτό γιατί οι αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Παιδείας δεν έχουν εξετάσει ακόμα τους φακέλους όσων ζητούν κατ εξαίρεση .

Γονείς των φοιτητών καταγγέλλουν στο Newsit.gr πως οι νεοεισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2017, οι οποίοι έκαναν αίτηση για κατ εξαίρεση μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα, δεν έχουν εξεταστεί από τις επιτροπές και ενώ ήδη το εαρινό εξάμηνο βαίνει προς την ολοκλήρωσή του.

Η διαδικασία που ξεκίνησε ηλεκτρονικά τον Σεπτέμβριο με τους 15.000 φοιτητές οι οποίοι πληρούσαν τα κοινωνικά κριτήρια για .

Ωστόσο παρ’ότι έχει ολοκληρωθεί, οι 3.000 φοιτητές που περιμένουν να αλλάξουν πανεπιστήμιο, κινδυνεύουν να χάσουν και την εξεταστική του Ιουνίου.

«Ουσιαστικά η χρονιά χάθηκε»

Όπως λένε οι γονείς, οι επιτροπές συνεδριάζουν μια φορά την εβδομάδα με αποτέλεσμα να εξετάζουν ακόμα τις που υποβλήθηκαν τον Νοέμβριο. «Εν υπολογίσετε σε αυτό το χρόνο και τις αργίες στις οποίες δεν συνεδριάζουν αλλά και το γεγονός οτι αν ενα μέλος απουσιάσει δεν υπάρχει αντικαταστάτης τότε καταλαβαίνετε, οτι η χρονιά χάθηκε για τα παιδιά μας», λέει στο Newsit η μητέρα ενός φοιτητή ο οποίος πηγαινοέρχεται στην Πάτρα προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή που πέρασε.

Παράλληλα, αρκετοί γονείς κάνουν λόγο για σκανδαλώδη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων καθώς θεωρούν πως τα 50 ευρώ με τα οποία αμείβονται τα μέλη των επιτροπών για κάθε συνεδρίαση, κρατούν «ομήρους» τα παιδιά τους τα οποία αδυνατούν να σπουδάσουν. Ακόμη, επισημαίνουν οτι η αυστηροποίηση των κριτηρίων για τις μετεγγραφές έχει μετατρέψει σε άπιαστο όνειρο τις σπουδές όσων παιδιών δεν μπόρεσαν να πιάσουν τη βάση σε σχολές του τόπου κατοικίας τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral