Μεταθέσεις ΠΕ 2016: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε αποσπάσεις και προσλήψεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/07/2016 - 23:21 | Author: Newsroom

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,

Ως αιρετοί εκπρόσωποί σας στο ΚΥΣΠΕ αισθανόμαστε την ανάγκη ,αλλά και την υποχρέωση να καταγγείλουμε σε ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο τη στάση του προέδρου του ΚΥΣΠΕ ,ο οποίος αρνήθηκε σήμερα ,μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συμβουλίου για τις μεταθέσεις, να χορηγήσει στους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου το ηλεκτρονικό αρχείο με τα ονόματα των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών,επικαλούμενος ότι ” δεν έχει τέτοια εντολή”,στερώντας έτσι από χιλιάδες συναδέλφους μας τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των μεταθέσεων του 2016.

Επισημαίνουμε ότι το ηλεκτρονικό αρχείο για τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις παραδιδόταν, ανελλιπώς ,στους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ, εδώ και πέντε χρόνια ,από τους εκάστοτε προέδρους του συμβουλίου,και δημοσιοποιούνταν άμεσα -μετά τη λήξη του συμβουλίου-στο πλαίσιο της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων.

Επειδή θεωρούμε ότι τα ζητήματα της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων είναι πολύ σημαντικά και επειδή κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί και κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων,καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να επιληφθεί του θέματος και να δώσει λύση.

Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ Μπράτης Δημήτρης Παληγιάννης Βασίλειος

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ 2016. Αλυσιδωτές επιπτώσεις στις αποσπάσεις και στις προσλήψεις αναπληρωτών

Ενημέρωση από Δ. Μπράτη

Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, με καθυστέρηση τριών μηνών,οι διαδικασίες των μεταθέσεων των εκπ/κών της Π.Ε. – όχι όλων των ειδικοτήτων, αφού κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις μεταθέσεις των μη κοινών ειδικοτήτων που ακόμη εκκρεμεί η σύσταση των οργανικών θέσεων-με πρωτόγνωρες , πράγματι, διαδικασίες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα:

1.Η πλειοψηφία του Συμβουλίου – τα διορισμένα μέλη – επικύρωσε ως οργανικά κενά τις εκτιμήσεις των περιφερειακών Δ/ντών και δεν έλαβε υπόψη της ούτε τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΠΕ, ούτε καν την καταγραφή του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου παιδείας. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν να ικανοποιηθεί μόλις το 8.78%των αιτήσεων-πέρυσι είχε ικανοποιηθεί το 38%- και χιλιάδες συνάδελφοί μας να παραμείνουν μακριά από τις οικογένειές τους. Στη γενική αγωγή από τις 4056 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ικανοποιήθηκαν οι 356!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αρκεί για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος.

Στους ΠΕ 70 το σύστημα καταγραφής του υπουργείου έδωσε 2750 κενά και οι περιφερειακοί Δ/ντές 980. Δηλαδή 65% λιγότερα κενά.

Το σύστημα “έτρεξε” με τα 980 κενά. Ως αιρετός καταψήφισα την πρόταση του υπουργείου για τα κενά και αρνήθηκα να επικυρώσω τους πίνακες που κατατέθηκαν,στηρίζοντας την ομόφωνη απόφαση της 85ης Γ.Σ. της ΔΟΕ για τον τρόπο υπολογισμού των κενών.

2.Η πρωτοφανής συρρίκνωση των μεταθέσεων – το χαμηλότερο ποσοστό από τη μεταπολίτευση και μετά – είναι βέβαιο ότι θα έχει δραματικές επιπτώσεις τόσο στις αποσπάσεις των εκπ/κών, όσο και στις προσλήψεις αναπληρωτών. Με τις αποφάσεις του κ.Φίλη για τα νηπιαγωγεία,τον νέο τύπο ολοήμερου και την ειδική αγωγή ,έχουν μειωθεί σημαντικά οι θέσεις όλων των ειδικοτήτων στην ΠΕ και πολλές περιοχές της χώρας γέμισαν με “υπεράριθμους” εκπαιδευτικούς.

3.Μετά τη λήξη της συνεδρίασης,ο πρόεδρος του Συμβουλίου αρνήθηκε να δώσει στους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ το ηλεκτρονικό αρχείο με τα ονόματα των μετατιθέμενων συναδέλφων,κάτι που γινόταν ανελλιπώς τα τελευταία πέντε χρόνια τόσο για τις μεταθέσεις, όσο και για τις αποσπάσεις,στερώντας έτσι από χιλιάδες συναδέλφους τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσής τους.

4.Οι αιτήσεις για αμοιβαίες μεταθέσεις υποβάλλονται από αύριο και μέχρι 20 Ιουλίου.

5.Οι μεταθέσεις του 2016 έχουν υπογραφεί από τον υπουργό παιδείας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral