Μεταθέσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 05 Γαλλικής Γλώσσας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/05/2017 - 12:36 | Author: Newsroom

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας εξετάζοντας την εικόνα που προέκυψε μετά την ολοκλήρωση των φετινών διαπιστώνει πως ο αριθμός των συναδέλφων ΠΕ05 που μετακινήθηκαν παραμένει για μιά ακόμη σχολική χρονιά μηδενικός.

Οι φετινές μεταθέσεις αφορούσαν σε μόνο δύο (2) συναδέλφους ΠΕ05 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για πρώτη φορά φέτος σε ένα μικρό αριθμό στην Πρωτοβάθμια. Αυτό είναι μια απαράδεκτη κατάσταση η οποία επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να ακυρώνεται στην ουσία η ίδια η διαδικασία των μεταθέσεων. Για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί ΠΕ05 παραμένουν εγκλωβισμένοι μακριά από τις οικογένειές τους και τους τόπους συμφερόντων τους και μάλιστα μέσα σε καιρούς οξείας οικονομικής κρίσης. Συνέπεια αυτού του άτυπου αποκλεισμού είναι πως συνάδελφοι με 20 και πλέον χρόνια υπηρεσίας και με μεγάλο αριθμό μορίων αποκτημένων πολλές φορές σε νησιά και σε απομακρυσμένα από αστικά κέντρα χωριά αδυνατούν να βρεθούν κοντά στις οικογένειες τους. Ταυτόχρονα, ενώ υπάρχουν πολλά κενά για τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας και θα έπρεπε να γίνουν οι ανάλογες μετακινήσεις, γεγονός που θα διευκόλυνε και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων όσο κα στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, είναι απορίας άξιο το φετινό αρνητικό ρεκόρ μεταθέσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Είναι πραγματικά τραγικό οι εκπαιδευτικοί της γαλλικής γλώσσας να υφίστανται επί σειράς ετών αυτή την μεροληπτική αντιμετώπιση στις μεταθέσεις και να εκτιμήσουμε πως είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ένας συμπληρωματικός αριθμός μεταθέσεων κρίνοντας πως ιδιαίτερα φέτος στο σύνολο τους οι μεταθέσεις που ικανοποιήθηκαν για όλους τους κλάδους ήταν ελάχιστες, αφού άγγιξαν μόλις το 3,1 % . Απευθυνόμαστε προς εσάς κ. Υπουργέ και όλους τους αρμόδιους φορείς και ζητάμε την ικανοποίηση μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων μετάθεσης των συναδέρφων μας, ώστε να αρθεί η άνιση αντιμτώπιση εις βάρος των εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας την οποία βιώνουν επί σειράς ετών.

Με εκτίμηση Για το ΔΣ

Loading...
  • europalso

    ideascentral