ΜΑΣ: «Να δοθεί τώρα το στεγαστικό επίδομα σε όλους τους φοιτητές»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/05/2017 - 21:00 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 02/05/2017 - 21:26

Να δοθεί τώρα το σε όλους τους απαιτεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι διοικήσεις των σχολών μας προσθέτουν άλλο ένα ακόμα εμπόδιο στο δικαίωμα μας στη μόρφωση. Με την ευθύνη των παραπάνω από την αρχή της χρονιάς δεν έχει καταβληθεί ακόμα το 0 ευρώ στους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή πάνστεγαστικό επίδομα των 100ω από 5000 φοιτητές να είναι στον αέρα! Πρόκειται για φοιτητές με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που βλέπουν ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα ως προϋπόθεση για να μπορέσουν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Το θέμα δεν είναι «γραφειοκρατικό», όπως λέει το υπουργείο. Όταν πρόκειται για τα κέρδη των μονοπωλίων τα προβλήματα τους τα λύνουν κατευθείαν! Ενώ όταν πρόκειται για τις ανάγκες μας τότε μπαίνουν χίλια εμπόδια! Την ίδια στιγμή δεν αποτελεί λύση το να παραμένουν χιλιάδες φοιτητές στην αναμονή και να περιμένουν το αν και πότε θα έρθουν οι αιτήσεις , χρόνια τώρα άλλωστε έχουν κοπεί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι διοικήσεις των σχολών μας έχουν τεράστιες ευθύνες! Είναι η δική τους πολιτική που ενισχύει την υποχρηματοδότηση στις σχολές και τις εστίες και φτάνει μέχρι και στο σημείο να κόβει το επίδομα που έχουν ανάγκη χιλιάδες φοιτητές για να σπουδάσουν σήμερα!

Δεν ανεχόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση χιλιάδων φοιτητών να είναι στον αέρα! Να δοθεί τώρα το στεγαστικό επίδομα σε όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη! Να αυξηθεί το στεγαστικό επίδομα!

Πραγματοποιούμε κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των τμημάτων ώστε να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα!».

Για ποιούς «παγώνει» προσωρινά το Φοιτητικό Επίδομα

Εφαρμογή ενημερώνει τους φοιτητές… αν πέρασαν το μάθημα

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral